© Muhalif 2024

Yunan sahil güvenlik teknesi Datça kıyılarında görüntülendi!

Yunan Sahil Güvenliği'ne ait bir botun Muğla’nın Datça kıyılarına kadar geldiği ve göçmen kaçakçısına ait olduğu iddia edilen bir lastik botu alıp Misi Adası'na geri döndüğü görüldü.

Yunan Sahil Güvenliği'ne ait bir bot, bu kez Muğla'nın Datça kıyılarında görüntülendi. Görgü tanıkları, Yunan botunun bir göçmen kaçakçısını kovaladığı iddiasıyla Türk karasularına girdiğini ifade etti. Olay anında çekilen görüntülerde, botun içinden inen bir kişinin, kıyıya çıkarak göçmen kaçakçısına ait olduğu düşünülen bir lastik botu alarak Misi Adası'na doğru gittiği görüldü.

Bu olay, geçtiğimiz günlerde de benzer bir ihlalin yaşandığı Bodrum kıyılarında dikkat çekmişti. Sahil Güvenlik Komutanlığı, 20 Eylül’de Bodrum’da Yunan Sahil Güvenliği'nin karasularını ihlal ettiği bilgisini doğrulamış ve olayla ilgili bir açıklama yapmıştı.

Bakanlar Arasında Görüşme

İhlaller sonrası İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Yunanistan Denizcilik ve Ada Politikaları Bakanı Christos Stylianides ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Yerlikaya, Türk karasularının ihlal edilmesinden duyulan rahatsızlığı dile getirerek, iyi komşuluk ilişkilerinin korunması için bu tür ihlallerin kabul edilemeyeceğini vurguladı.

Stylianides, yaşanan olayların siyasi bir yönü olmadığını belirtti ve ihlallerin tekrarlanmayacağını ifade etti. Konuya ilişkin hemen bir inceleme başlatılacağı ve gelişmelerin Türk makamlarına bildirileceği kaydedildi.

(MUHALİF HABER MERKEZİ)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER