İstanbul
Orta şiddetli yağmur
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,4702 %-0.05
36,5529 %-0.12
3.529.021 %2.978
3.072,37 0,62
Ara
MUHALIF GAZETECILIK ARAŞTIRMA Bilgisayar oyunları aslında zihinsel sağlığı kötü yönde etkilemiyor mu?

Bilgisayar oyunları aslında zihinsel sağlığı kötü yönde etkilemiyor mu?

Gerçekleştirilen yeni bir araştırma, şimdiye kadar bilinenleri ters yüz edebilir. İngiliz araştırmacılar, bilgisayar oyunları oynayarak zaman geçirmenin ruh hali üzerinde olumsuz bir etkisi olmadığını iddia ettiler.

Bilgisayar karşısında saatlerce vakit geçirmenin ve sürekli oyun oynamanın hem fiziksel hem de psikolojik sağlığa olan olumsuz etkisi yıllardır anlatılsa da, yeni bir araştırma bunun tersini iddia ediyor.

İngiltere’deki Oxford Üniversitesi’nden araştırmacılar, yaklaşık 39.000 yetişkin oyuncuyu izledi ve video oyunları oynamak için harcanan saatlerin duygusal refah ile bağlantılı olduğuna dair “çok az kanıt buldu.”

Times’ta yer alan habere göre, çalışmayı denetleyen Oxford İnternet Enstitüsü’nden psikolog Profesör Andrew Przybylski, insanların oyun oynama motivasyonlarının çok daha önemli olduğunu söyledi. Oynamak istediğini hisseden ve deneyimin eğlenceli olduğunu düşünenler için oyun, duygudaki olumlu değişikliklerle bağlantılıydı.

ZİHİNSEL SAĞLIĞA DAİR OLUMSUZ BİR KANIT YOK

Royal Society Open Science dergisinde yayınlanan çalışmada, oyuncular altı hafta boyunca takip edildi ve çeşitli olumlu ve olumsuz duyguları ne sıklıkta ve ne kadar güçlü deneyimledikleri sorularak zihinsel sağlıkları farklı zamanlarda değerlendirildi.

Przybylski, “Oyunlar genellikle inandığımızın yarısı kadar kötü ya da yarısı kadar iyi olsaydı, verilerde gerçekten çok daha fazla hareket görürdük. Çalışmamız, insanların bu oyunları ne kadar süre oynadığını güvenilir bir şekilde ölçüyor, bu veriler geçmişte erişilebilir değildi.”

“Çalışmamız, oyun oynama ve refah arasında çok az veya hiç bağlantı kanıtı bulamıyor, ancak politikayı bilgilendirmek ve ebeveynlere ve tıp uzmanlarına tavsiyeleri şekillendirmek için gereken daha derin anlayışı geliştirmek için çok daha fazla platformdan çok daha fazla oyuncu verisine ihtiyacımız olduğunu biliyoruz” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *