Cam şişedeki kolanın tadının, plastik şişe ya da alüminyum kutudakine göre daha güzel olmasının sebebinin psikolojik olduğunu savunanlar olduğu gibi, ambalajdaki polimerlerin tada etkisi olduğunu söyleyenler de mevcuttur.
Cam şişede servis edilen kolanın filmler ve reklamlar aracılığı ile zihnimize kazındığını ve bunun da psikolojik olarak aldığımız keyfi etkilediği savunanlar, ambalaj içerisindeki polimerlerin tadı etkilemeyecek kadar düşük olduğunu belirtir.
Gıda kimyacısı ve gıda teknologları enstitüsü üyesi Sara Risch'e göre; ambalaj ve gıda şirketleri paket ve gıda arasındaki etkileşimi engellemeye çalışsalar da bu tip etkileşimler meydana gelebilir.
Örneğin; alüminyum kutuları kaplayan polimerler kola içerisinden az miktar aromayı emebilir. Pet şişelerdeki asetaldehit ise kola içerisinde çözünebilir. FDA, bu tür potansiyel temasları düzenlese de, izin verilen küçük miktarlar dahi tadı etkileyebilir.
Kolanın en saf ve değişmemiş tadını almak için yapılacak en iyi şey, ambalaj seçeneklerinden en inert (tepkimeye girmeyen) malzeme olan cam şişeden içmek ve güneş ışığına maruz bırakmamaktır.
Kaynak: Ekşi Şeyler