İstanbul
Orta şiddetli yağmur
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,4679 %-0.04
36,6762 %0.23
3.511.629 %2.251
3.057,91 0,15
Ara
MUHALIF GAZETECILIK ARAŞTIRMA Gıda kıtlığının çözümü deniz yosunları olabilir

Gıda kıtlığının çözümü deniz yosunları olabilir

İklim değişikliği ve artması öngörülen nüfus nedeniyle ilerleyen yıllarda meydana gelmesi beklenen gıda kıtlığı ile ilgili yeni bir rapor yayımlandı.

Küresel iklim krizi ile birlikte 2050 yılına kadar 9,8 milyara ulaşacağı tahmin edilen dünya nüfusu sonrası oluşması muhtemel gıda kıtlığı ile ilgili bilim insanları yeni bir rapor yayımladı. Greenwich Üniversitesi'nden Profesör Patricia Harvey tarafından yayımlanan raporda, “Vitamin açısından zengin okyanus bitkileri, gıda kıtlığına cevap olabilir” ifadeleri yer alırken, “Dünya'nın yaklaşık yüzde 70'i suyla kaplı ve okyanuslar bunun yaklaşık yüzde 98'ini oluşturuyor. Kaçınılmaz olarak, oradan daha fazla yiyecek alıp alamayacağımızı görmek için suya bakacağız" denildi.

Konuyla ilgili çalışma gerçekleştiren İngiltere Greenwich Üniversitesi'nden Profesör Patricia Harvey, vitamin açısından zengin okyanus bitkilerinin gıda kıtlığına çözüm olabileceğini belirtti.

2050 yılına kadar 9,8 milyara ulaşacağı tahmin edilen dünya nüfusu ile bilim insanları, iklim değişikliğine bağlı kaçınılmaz gıda kıtlığının üstesinden gelmenin yeni yollarını ararken konuyla ilgili raporunda Harvey, “Dünya'nın yaklaşık yüzde 70'i suyla kaplı ve okyanuslar bunun yaklaşık yüzde 98'ini oluşturuyor" derken, "Kaçınılmaz olarak, oradan daha fazla yiyecek alıp alamayacağımızı görmek için suya bakacağız" diye konuştu.

Yosunlar neden bizler için iyidir?
Mikroalgler, hem tatlı hem de tuzlu su ortamlarında meydana gelen küçük fotosentetik bitkiler olarak tanımlanırken bazı algler toksik olabilse de, temel besinler açısından zengin çok sayıda tür vardır.

Sadece bir çorba kaşığı spirulina (mavi-yeşil alg), sağlıklı bir kalsiyum, demir, magnezyum ve potasyum dozu ile birlikte dört gram protein sağladığını belirten Profesör Harvey yosunları, "Vitaminlerle dolu reçeller" diye tanımlıyor.

Harvey, “Yosunlarda yapamadığımız için ihtiyacımız olan karotenoid vitaminleri ve beynimiz için ihtiyaç duyduğumuz doymamış yağ asitleri var” derken, “Tüketilen tüm deniz yosunlarının yüzde 98'i Çin'de tüketiliyor. Ama bunu neden Avrupa'da yapmıyoruz?” diye konuştu.

Raporda, “Avrupa'da balık tüketiminin dünyanın herhangi bir yerinden daha yüksek olduğunu ancak mikroalgler kıta genelinde ciddi bir besin kaynağı olarak henüz keşfedilmemiştir” ifadeleri yer aldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *