İstanbul
Parçalı bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
38,0415 %0.04
41,4051 %-0.51
3.679,30 % -0,63
84.147,89 %-0.586
Ara
Muhalif. BİLGİ NOKTASI Ekrem İmamoğlu'nun durumu ne olacak? Gerçekleşmesi muhtemel senaryolar neler?

Ekrem İmamoğlu'nun durumu ne olacak? Gerçekleşmesi muhtemel senaryolar neler?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, terör ve organize suç örgütüyle ilgili yürütülen soruşturmalar çerçevesinde gözaltına alındı. 4 günlük gözaltı süresinin ardından, İmamoğlu'nun en geç 23 Mart Pazar günü mahkemeye çıkarılması bekleniyor. İfadesinin sonrasında ise Ekrem İmamoğlu'na ne olacağı, hangi senaryoların gerçekleşeceği merak ediliyor..

Okunma Süresi: 2 dk

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik başlatılan soruşturma devam ediyor. Terör örgütü PKK ile ortak hareket etme, PKK üyelerini işe yerleştirme, yolsuzluk ve rüşvet suçlamalarının yöneltildiği iki farklı dosyada 106 şüpheli bulunuyor. 19 kişi aranırken 87 kişinin emniyetteki işlemleri sürüyor.

İMAMOĞLU SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİ

Soruşturmalar kapsamında gözaltına alınan İBB Başkan Danışmanı ve İBB Medya AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun, Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık ile Ali Nuhoğlu'nun da aralarında bulunduğu bazı şüpheliler, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Yerleşkesi'nin yakınında bulunan İstanbul Tıp Fakültesi ek binasında sağlık kontrolünden geçirildi. Bu arada iki soruşturma kapsamında gözaltına alınan Ekrem İmamoğlu'nun da aynı yerde sağlık kontrolünün yapıldığı öğrenildi.

İMAMOĞLU'Nun durumu ne olacak?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen terör ve organize suç örgütü soruşturmaları kapsamında gözaltına alındı. Önceki gün saat 06.30'da gözaltına alınan İmamoğlu'nun, 4 günlük gözaltı süresinin ardından en geç 23 Mart Pazar günü hakim karşısına çıkması bekleniyor.

Gerçekleşmesi muhtemel senaryolar neler?

İmamoğlu hakkında dört olasılık öne çıkıyor:

Serbest bırakılabilir: Bu durumda, görevine kaldığı yerden devam edebilir.

Serbest kalsa bile görevden alınabilir: İçişleri Bakanlığı, hakkında devam eden soruşturmayı gerekçe göstererek görevden alma ve kayyum atama kararı verebilir.

Terör suçlamasıyla tutuklanabilir: Eğer "terör örgütüne yardım" suçlamasıyla tutuklanırsa, İçişleri Bakanlığı İstanbul'a kayyum atayabilir.

Organize suç örgütü suçlamasından tutuklanırsa: Bu durumda, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Beşiktaş Belediyesi'nde olduğu gibi yeni belediye başkanını kendi içinde seçebilir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *