Apple ürünleri ile ilgili sızdırdığı bilgilerle ön plana çıkan Bloomberg'den Mark Gurman, şirket ile ilgili çok konuşulacak bir açıklamada bulundu. Bir podcast yayınında konuşan Gurman, Apple'ın 2022 yılında piyasaya süreceği bazı ürünlerde delikli ekran tercih edeceğini duyurdu.
Apple'ın delikli ekran planları, bir süredir gündemde. Çeşitli kaynaklar, iPhone 14'ün delikli ekran tasarımıyla geleceğini ileri sürdü. Mark Gurman tarafından yapılan açıklamalar, bugüne kadar dile getirilen iddiaları güçlendirmiş oldu.
Apple'ın yıllardır ultra geniş çentiklere sahip iPhone üretmesinin bir numaralı nedeni, FaceID isimli yüz tanıma teknolojisiydi. Sistem, sahip olduğu çok sayıda sensör ile kullanıcının yüzünü tanıyor, bu sayede üst düzey güvenlik sunuyor. Peki delikli ekran gelirse FaceID teknolojisine ne olacak? İddialara göre şirket, son birkaç yıldır FaceID'yı ekran altına gömmek için uğraşıyordu ve nihayet bunu başardı. iPhone 14'ün sonbaharda duyurulacağını varsayarsak; o döneme kadar tüm çalışmaların tamamlanacağı öngörülüyor.
Apple'ın 2022 yılında duyuracağı tek ürün, delikli ekrana sahip iPhone 14 ailesi olmayacak. İddialara göre şirket, 2022'de kablosuz şarj ve yeni bir tasarıma sahip MacBook Air, M2 işlemcili iPad Pro, 5G desteğine sahip yeni bir iPhone SE ile Apple Watch'un dayanıklılığa odaklanan yeni bir sürümünü tanıtacak.
Bu ürünlerin sahip olacağı teknik özellikler, önümüzdeki aylarda daha fazla netleşecek.
Ekranda çentik nedir?
Apple 10. yılına özel çıkardığı iPhone X ile performans konusunda kendine hayran bırakmış ancak tasarımlar konusunda tartışmalara neden olmuştu. Sorun ekrandaki gereksiz çentik ve yarattığı sorunla idi. O dönem Apple, ilk çerçevesiz ekranlı telefonun üreticisi Xiaomi’nin Mi Mix 2 modelinden, Samsung’un Galaxy S8’inden ve LG’nni V30’undan farklı olarak, iPhone X’un üst kısmına bir çentik attı. Ön kamera ve çeşitli sensörlere ayrılan bu alan, "Apple bu hat için başka bir çözüm bulabilir" eleştirilerini getirmişti.
Hatta bazıları "Steve Jobs bunun asla olmasına izin vermezdi" ifadelerini kullanmıştı.
Burada Çentik etkisi olarak; Chrome gezintisi sırasında kenarlarda normalde kullanılabilir alanların beyaz şeritlerle kaplandığını görüyoruz.
Kaynak: Webtekno