İstanbul
Orta şiddetli yağmur
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,4835 %0.01
36,5870 %-0.01
3.432.602 %0.06
3.066,55 0,43
Ara
MUHALIF GAZETECILIK BİLİM - TEKNOLOJİ Google yarışma başlattı: Bu soruyu çözene 5 milyon dolar verilecek

Google yarışma başlattı: Bu soruyu çözene 5 milyon dolar verilecek

Google, büyük ödüllü bir yarışma başlattı. Yarışmada sorulan soruya verilecek doğru yanıtın ucunda ise 5 milyon dolarlık bir ödül var.

Google, kuantum bilgisayarlarının ne işe yarayabileceğini anlamak için büyük ödüllü bir yarışma başlattı. Google’ın küresel yarışması, kuantum bilgisayarlarının gerçek dünya kullanım senaryolarını bulmayı amaçlıyor ve finalistler arasında 5 milyon dolar ödül dağıtılacak.

Google’dan, kuantum bilgisayarların ne işe yaradığını anlayana 5 milyon dolar ödül verilecek.

Google, Cenevre Bilim ve Diplomasi Antisipatörü (GESDA) ile birlikte bu yarışmayı, “XPRIZE Quantum Applications” adı altında başlattı. Yirmi finalist 1 milyon dolarlık ödül paylaşacak ve finallere ilerleyecek.

Finalistler, kuantum bilgisayarlarının geleneksel bilgisayar çözümlerinden daha hızlı veya daha doğru olduğunu kanıtlamak için teknik özellikler sunacaklar. Büyük ödül kazananları 3 milyon dolar alacakken, ikinci gelenler ise başka bir 1 milyon dolarlık ödül paylaşacak.

Google, milyonlarca dolar yatırım yaptığı kuantum bilgisayarlarında, 866 milyon dolarlık bir endüstriye yol açmış olmasına rağmen, bu teknolojiyle neler yapılabileceği henüz net değil.

Kuantum bilgisayarlarının çoğunlukla soyut problemler üzerine araştırmalar yapılmasına karşın, bu teknoloji ilaç gelişimini hızlandırma, karanlık maddenin sırlarını çözme ve evrenin en temel gizemlerini çözmeye yardımcı olma potansiyeline sahip.

Ancak şu anda, bir MacBook’tan daha kullanışlı olduğunu anlamak zor. Google’ın bu yarışması, üç yıl içinde kuantum bilgisayarlar için kullanım senaryolarına sahip olacağımız anlamına gelmeyebilir, ancak doğru yönde bir adım olduğu kesin.

Araştırmacılar, bugünkü kuantum bilgisayarları için kısa vadeli uygulamalar ve geleceğin kuantum bilgisayarları için uzun vadeli uygulamalar sunabilecek. Yarışma, Google, Amazon ve dünyanın en iyi üniversitelerinden araştırmacılar tarafından değerlendirilecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *