İstanbul
Parçalı az bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,7521 %0
37,3298 %-0.54
102.308,77 %2.632
3.177,28 0,84
Ara
Muhalif. BİLİM - TEKNOLOJİ Her kullanıcıya 35 dolar "Zoom"layacak!

Her kullanıcıya 35 dolar "Zoom"layacak!

BD’de açılan bir davada mahremiyet ihlali iddialarıyla karşı karşıya kalan online toplantı platformu Zoom 85 milyon dolar ödeyerek ‘anlaşma’ kararı aldı.

Okunma Süresi: 2 dk

ABD’de Zoom kullanan herkes bu paradan pay alabilecek. Abonelerin payına yaklaşık 34 - 35 dolar, bedava kullananlara ise 11 - 12 dolar düşmesi bekleniyor

Online video konferans platformu Zoom, ABD’de bilgisayar korsanlarının özel toplantılara girmesini önleyemeyerek mahremiyet ihlaline yol açtığı iddiasıyla açılan davada 85 milyon dolar ödeyerek anlaşma yoluna gitti.

Konuyla ilgili AP’nin haberine göre, Amerika’da Mart 2020’den bugüne Zoom kullanan herkes bu paradan pay alabilecek. Mahkeme belgelerine göre, Zoom’a para ödeyerek abone olanların payına 34 - 35 dolar, platformu bedava kullananlara ise 11 - 12 dolar düşmesi bekleniyor.

Dava, Zoom’un “zayıf gizlilik kontrolleri” nedeniyle kişisel bilgilere kolay erişim sağladığı iddiasıyla açılmıştı.

‘Hatalıyım’ demedi

Pandemiyle birlikte evden çalışma başlayınca Zoom’un işleri adeta patlama yaptı, ancak şirket güvenlik sorunlarıyla karşı karşıya kaldı. Neredeyse tüm dünyadaki bir gecede iş toplantıları, okullar, buluşmalar Zoom’a taşındı.

Amerika’daki davada, Zoom’un, kullanıcıların kişisel bilgilerini Facebook, Google ve Microsoft’a ait LinkedIn gibi platformlarla paylaşarak milyonlarca kişinin güvenini ihlal ettiği iddia edildi. Mart 2020’den bu yana açılan 14 farklı davayı birleştiren davada, video konferans toplantılarına sızan bilgisayar korsanlarını tanımlamak için kullanılan ‘Zoombombing’ (Zoom bombalaması) durumunun yıkıcı etkileri de gündeme geldi. Şirket, anlaşma kapsamında hatalı olduğunu kabul etmedi.

Gelirleri tam 3 milyar dolara koşuyor

Zoom’un yıllık geliri geçen yıl dört katına çıkarak yaklaşık 2.7 milyar dolara ulaştı. Pandemi ABD’yi vurmadan önce paralı uygulamaya üye olan şirket sayısı 81 bin 900 iken rakam bu yıl 497 bine ulaştı. AP’nin haberinde davayı takip eden avukatların ise 85 milyon dolarlık anlaşmadan yüzde 25 pay istediği belirtiliyor.

AB savunma bakanlarına el salladı...

Geçen yıl kasımda Hollandalı gazeteci Daniel Verlaan AB Savunma Bakanları Toplantısı’na ‘davetsiz misafir’ olarak girmişti.

Verlaan, Hollanda Savunma Bakanı Ank Bijleveld’in sosyal medyada paylaştığı bir fotoğraftan toplantıya giriş için gerekli adresi ve 6 haneli şifrenin 5 hanesini görmüş, birkaç denemeyle de doğru şifreyi bularak Zoom toplantısına bağlanmıştı.

Verlaan’ın AB savunma bakanlarına gülerek el sallaması şaşkınlık yaratmıştı.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson geçen yıl koronavirüse yakalandığında dijital bir kabine toplantısı yapıldı. Zoom’daki görüşmenin fotoğrafı paylaşılınca protokol numarası, kabine üyelerinin bilgileri ve arka plan görüntüleri tüm dünyaya servis edilmiş oldu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *