E-ticaret ile internetten ürün ve hizmet satışı yapacak olan kişi ve işletmeler kendi e-ticaret siteleri üzerinden ürün satabilecekleri gibi pazaryeri platformlarında mağaza açarak da satış yapabilmektedir. Türkiye’de var olan pazaryeri platformları incelendiğinde günümüzde e-ticaret yapmak isteyen kişilerin en çok Trendyol’da mağaza açmak istediği görülmektedir.
Trendyol’un en güvenilir alışveriş sitelerinden birisi olması ve hazır bir müşteri kitlesinin bulunması internetten ürün ve hizmet satmak isteyen kişilerin bu platforma yönelmesini sağlamaktadır. Satıcı sayısı her ne kadar fazla olsa da bir gün içerisinde Trendyol üzerinden yüzbinlerce ürün sipariş edildiği de bilinmektedir.
Trendyol'da Mağaza Açmak İçin Gerekenler (Kapsamlı Rehber) adlı bu yazımızda Trendyol’dan ürün satmak isteyen kişi ve işletmeler için Trendyol’da mağaza açmak hakkında bilgiler vereceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve bu konu hakkında detaylı bilgi edinerek Trendyol’da mağaza açabilirsiniz.
Trendyol’da Mağaza Nasıl Açılır?
Trendyol’da mağaza açmak isteyen kişi ve işletmelerin ilk olarak belirli prosedürleri yerine getirmesi gerekmektedir. Mağaza açma başvurusu yapmadan önce özellikle şirket kurulumunun tamamlanmış olması ve kaşeye sahip olunması önemlidir.
Bu prosedürleri yerine getiren kişi ve işletmeler Trendyol Partner’e giriş yaparak mağaza açma başvurularını tamamlayabilmektedir. Ardından istenen evraklar Trendyol satıcı paneline yüklenmeli ve imzalanması gereken sözleşmeler de Trendyol’a gönderilmelidir. Bu süreçleri tamamlayanların başvuruları incelenecek ve Trendyol mağazaları kısa süre içerisinde açılacaktır.
Trendyol’da Mağaza Açmanın Avantajları ve Dezavantajları
Trendyol’da mağaza açmak isteyen kişi ve işletmeler belirli avantajlar ve dezavantajlardan yararlanabilmektedir. Gelin şimdi hep beraber Trendyol’da mağaza açmanın avantajları ve dezavantajları nelermiş bir göz atalım.
- Trendyol, Türkiye’nin en güvenilir pazaryeri platformları arasında yer almaktadır.
- Trendyol’un hazır bir müşteri kitlesi bulunmaktadır.
- Trendyol’da satış yapan kişi ve işletmeler ürün ve hizmetlerini kolayca tanıtma fırsatı yakalamaktadır.
- Trendyol’da satış yapanlar ürünlerini daha hızlı bir şekilde satabilmektedir.
Trendyol’da satış yapmanın sağladığı başlıca avantajlar bunlar olsa da aslına bakıldığında belirli dezavantajlar da bulunmaktadır.
- Trendyol’da ürün ve hizmet satışı yapan kişiler diğer satıcı firmalar ile rekabet halindedir.
- Trendyol satış yaptığınız her ürün için sizlerden belirli bir komisyon ücreti kesmektedir.
- Trendyol’da satıcı sayısı oldukça fazla olduğu için marka bilinirliği yaratmanız oldukça zordur.
Trendyol’da satış yapmanın kişi ve işletmeler için dezavantajlı olabileceği başlıca durumlar bunlar olsa da aslına bakıldığında bu platformdan satış yapmak mantıklıdır.
Trendyol’da Mağaza Açmak İçin Gerekli Belgeler
Trendyol’da mağaza açmak isteyen kişi ve işletmelerin belirli belgeleri Trendyol’a sunması gerekmektedir. Aksi takdirde mağaza açma süreçlerinin tamamlanması mümkün değildir. Trendyol’da mağaza açmak için gerekli olan belgeler şunlardır:
- Mağaza açma başvurusu yapan kişiye yönelik bilgiler (Ad, Soyadı, Telefon ve E-posta Adresi)
- Faaliyet Belgesi
- Şirkete Yönelik Bilgiler (Şirket Türü, Vergi Levhası, Unvan ve Vergi Kimlik Numarası)
- Satış yapılacak olan kategorinin seçimi
- İmza sirküleri
- Ticaret sicil gazetesi kaydı
- Islak imzalı sözleşmeler
Trendyol’da mağaza açmak için gerekli olan belgelerdir. Sizler de bu belgeleri topladıktan sonra Trendyol’da mağaza açma başvurusu yapabilir ve Trendyol üzerinden satış yapabilirsiniz.
Trendyol’da Satış Yapabileceğiniz Kategoriler
Trendyol’da mağaza açmak ve ürün satmak isteyen kişiler belirli satış kategorilerinden ürün ve hizmetlerini satabilmektedir.
- Kadın Ürünleri
- Erkek Ürünleri
- Anne ve Çocuk Ürünleri
- Ev ve Mobilya
- Süpermarket
- Kozmetik
- Ayakkabı ve Çanta
- Saat ve Aksesuar
- Elektronik
- Spor ve Outdoor Ürünleri
Trendyol üzerinden ürün ve hizmet satışı yapacak olan kişilerin tercih edebileceği satış kategorileridir.
Trendyol Komisyon Oranları Nelerdir?
Trendyol’da ürün ve hizmet satışı yapan kişi ve işletmeler satış yaptıkları kategoriye göre Trendyol’a komisyon ödemesi yapmaktadır. Genellikle komisyon oranları satış yapılan kategori başta olmak üzere satılan ürüne göre de farklılık göstermektedir.
- Aksesuar kategorisinden yapılan satışlarda %5 - %25
- Çocuk kategorisinden yapılan satışlarda %8 - %18
- Elektronik kategorisinden yapılan satışlarda %6 - %25
- Giyim kategorisinden yapılan satışlarda %17 - %20
- Spor ürünleri kategorisinden yapılan satışlarda %8 - %10
- Ev ve yaşam kategorisinden yapılan satışlarda %5 - %23
- Süper market kategorisinden yapılan satışlarda %12 - %15
- Kozmetik ve Kişisel Bakım kategorisinden yapılan satışlarda %5 - %17
Arasında komisyon alınmaktadır.
E-ticaret Siteniz ve Trendyol’dan Satış Yapın
Sizler de hem e-ticaret siteniz hem de Trendyol mağazanızdan satış yapmak için Ticimax e-ticaret altyapısını tercih edin. Ticimax e-ticaret altyapısında yer alan modül ve özellikler sayesinde ürün ve hizmetlerinizi Trendyol üzerinden kolayca satma fırsatı yakalayın.