İstanbul
Az bulutlu
9°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,4411 %-0.05
38,2788 %0.04
86.359,99 %-2.462
3.386,34 -0,93
Ara
Muhalif. BİLİM - TEKNOLOJİ Türkiye kripto para yatırımcı sayısında 12. sırada

Türkiye kripto para yatırımcı sayısında 12. sırada

Kripto para piyasalarının oluşturduğu değere ve küresel çapta kriptonun ne kadar benimsendiğine ilişkin yeni bir rapor yayımlandı. Küresel refah istihbaratı şirketi New World Wealth tarafından sunulan veriler üzerinden hazırlanan araştırma, dünya çapında toplam kripto para yatırımcısı sayısının 425 milyon olduğunu ortaya koydu. Öte yandan rapor, her iki kripto yatırımcısından yaklaşık birinin -yüzde 49,1-, piyasa değeri açısından en büyük kripto para birimi sayılan Bitcoin’e portföyünde yer verdiğini gösterdi.

Okunma Süresi: 2 dk

Araştırmada, 88 bin 200 şahsın kriptoyla milyoner olduğu, kripto milyonerlerin 40 bin 500’ünün ise servetini Bitcoin ticaretine borçlu olduğu görüldü. Kripto milyarderlerin sayısı 22 olarak açıklanırken, Bitcoin ticaretiyle milyarder olan kişilerin sayısı 6 olarak kaydedildi. 100 milyon doların üstünde kripto varlık tutan kişi sayısının ise 182 olduğu belirtildi.  

Raporda bir de küresel kripto benimseme endeksine yer verildiğini vurgulayan Gate.io Küresel Büyüme Direktörü Kafkas Sönmez, şöyle konuştu:

“Henley & Partners tarafından 750 veri noktasının 6 ana parametre, 19 alt parametre ve 29 gösterge üzerinden değerlendirilmesiyle ulaşılan sonuçlarda Türkiye’deki kripto benimsenmesine ilişkin de çarpıcı bulgular var. Benimseme sıralamasında Türkiye, 3,3 puanla 12. sırada konumlanıyor. Bu rakam Türkiye’yi kripto benimsemesi açısından bölgesinin lider ülkesi yapıyor. İnovasyon ve teknoloji filtresi seçildiğinde ise Türkiye’nin 10. sırada yer aldığını görüyoruz. Ülkemizin inovasyon parametresinde Hollanda, Avusturya, Lüksemburg gibi ülkelerden önce konumlanması Türkiye’deki kripto para borsalarının potansiyelini kanıtlıyor.”   

Raporun regülasyon bağlamında da 26 ülkeyi kıyaslayan bir sıralama sunduğunu belirten Sönmez, “Türkiye, regülasyon bağlamında ise 26 ülke arasında sonuncu sırada konumlanıyor. Dünyanın en büyük 20 ekonomisini kapsayan G20 ülkelerinin dahi kripto ekosistemi için ortak düzenleyici çerçeve çalışmalarını 2027 sonuna kadar tamamlamayı planladığını düşündüğümüzde, bu ülkemizin konumunu çok da olumsuz değerlendirmemek gerekir. Kripto para ve blokzinciri, inovasyon ve teknolojiyle çok yol kat etse de hâlâ oldukça yeni kategoriler. Firma olarak, özellikle ABD’de yükselen kurumsal yatırımcı ilgisinin ve geleneksel finansal kuruluşların kripto odaklı adımlarının küresel çapta düzenleyiciler açısından da yol gösterici olacağını ve endüstrinin geleceğini güçlendireceğini düşünüyoruz” dedi. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *