Twitter, yeni bir güncelleme ile önemli tasarım değişikliklerine gitti. Yeni eklentiler, popüler sosyal platform uygulamasının tüm platformlarındaki sürümlere yayınlandı. Kullanıcı deneyimini iyileştirmeyi amaçlayan güncelleme ile, yeni yazı fontu da kullanılabilir hale geldi.
Öte yandan yapılan değişiklikler sadece font kısmında kullanıcılarını karşılamıyor. Uygulama ince renk ayarları ve bazı yüksek kontrastlı tuş eklemeleri yapıldı.
Twitter yeni bir görünüme kavuştu
Yeni güncelleme ile gelen en büyük değişiklik daha öncede belirttiğimiz üzere yazı fontu olarak dikkat çekiyor. Ocak ayında “Chirp” adında yeni düzenini duyuran uygulama, geliştirmelerin ardından bunu kullanıcılarına sunma kararı aldı. Android, iOS ve masaüstü versiyonlarına sunulan güncelleme ile alakalı Twitter cephesinden de bazı notlar paylaşıldı:
''Çok fazla görsel dağınıklığı temizledik. Artık daha az gri bir arka plan ve gereksiz çizgiler var. Ayrıca metnin okunmasını kolaylaştırmak amacıyla, gerekli alanları büyüttük. Bu görsel eklenti, Twitter size ve söyleyeceklerinize odaklandığı için sadece bir başlangıçtır.
Yapılan güncellemelere tek tek odaklanan Twitter, daha sade ve erişilebilir bir deneyim sunmayı amaçlıyor. Ayrıca şirket, batı dillerinin, yazım kurallarına uygun olarak sıralanacağını ve okumanın da kolaylaşacağını belirtiyor. Bununla birlikte diğer dil aileleri için henüz bir gelişme ortaya çıkmadı.''
Yeni güncelleme ile daha az mavi
Renk paletinde de değişikliğe gideceğinin sinyalini veren Twitter, maviyi azaltıyor. Uygulamanın ikonik rengi, artık daha az kullanıcılarının karşısına çıkacak. Geliştirici ekip, kullanıcıların fotoğraf ve videolarının daha çok dikkatleri üzerine toplamasını hedefliyor. Ayrıca Twitter’ın yakın gelecekte, yeni renk seçeneklerini hayranlarına sunacağı iddia ediliyor.
Ana sayfadaki tuşlara da yeni ayarlamalar yapan firma, yüksek kontratlı renkler tercih ediyor. Açık temada simgeleri siyah olan uygulamanın, karanlık moddaki simgeleri ise artık tamamen beyaz. Sadeliğe önem veren şirket, mümkün olduğunca göz yoran unsurları kaldırmayı hedefliyor.