İstanbul
Parçalı az bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,7549 %0
37,3001 %-0.61
101.854,42 %2.576
3.176,44 0,81
Ara
Muhalif. BİLİM - TEKNOLOJİ Unreal Engine 5 resmi olarak yayınlandı

Unreal Engine 5 resmi olarak yayınlandı

Epic Games’in 2 yıl önce duyurduğu ve o günden bu yana teknoloji demolarındaki foto-gerçekçilik ile bizleri büyülemeyi başaran oyun motoru Unreal Engine 5, bugün gerçekleşen State of Unreal etkinliğinde resmi olarak indirmeye açıldı.

Okunma Süresi: 2 dk

Uzun süredir teknoloji demoları yayınlanan, çeşitli AAA oyunlarda kullanıldığının haberini yaptığımız muazzam kuvvetteki oyun motoru Unreal Engine 5, Epic Games tarafından sonunda resmen herkese açık bir şekilde yayınlandı.

Unreal Engine 5 duyurulalı neredeyse 2 yıl olacak. Bugün gerçekleşen State of Unreal etkinliğinde Epic Games, Unreal Engine 5’in şu anda Epic Games Store’dan indirmeye açık olduğunu belirtti. Gelin Unreal Engine 5’in geliştiriciler için ne gibi yenilikler getirdiğine beraber göz atalım.

Unreal Engine 5 ile foto-gerçekçi görüntüler bir üst safhaya çıkıyor

Bu güncellenmiş oyun motorunda geliştiriciler için aralarında artırılmış performans ve güncellenmiş arayüz de bulunan çok fazla sayıda geliştirmeler bulunuyor. Ancak tabii ki Unreal Engine 5’in en çok öne çıkan özelliği foto-gerçekçi görüntüler üretebilmek için tasarlanmış olması. Foto-gerçekçi teknolojilerin içerisinde Lumen ve Nanite özellikleri bulunuyor.

Lumen, gerçeğe daha yakın aydınlatma için tamamen dinamik bir küresel aydınlatma elde etmenizi sağlarken Nanite, size muazzam miktarda geometrik ayrıntı sağlayarak daha gerçekçi oyunlar ve deneyimler yaratma olanağı veriyor. Unreal Engine 5’te ayrıca ekiplerin bölgesel olarak bağımsız bir şekilde çalışmasını kolaylaştırmak adına bir açık dünyanın bölümlerini ayırma gibi pratik araçlar da mevcut.

Bütün bu özellikler bir araya geldiğinde yüksek kalitede büyük ölçekli oyunlar yapmak artık geliştiriciler için çok daha kolay hâle gelecek. Hatta bildiğiniz gibi CD Project Red, yeni Witcher oyununu duyurduğunda geliştirme süreci için Unreal Engine 5’i kullandıklarını belirtmişti. Siz ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı lütfen unutmayın.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *