İstanbul
Orta şiddetli yağmur
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,4848 %0.01
36,6914 %0.27
3.493.600 %2.056
3.065,56 0,40
Ara
MUHALIF GAZETECILIK BİLİM - TEKNOLOJİ Yeni pil teknolojisi, 1 hafta dayanan telefonları gerçek yapabilir!

Yeni pil teknolojisi, 1 hafta dayanan telefonları gerçek yapabilir!

Geliştirilen yeni Lityum-İyon pil teknolojisi, pek çok sorun için önemli bir çözüm olabilir. Elektrikli araçların menzili artabilir, 1 hafta boyunca şarja ihtiyaç duymayan telefonla gerçek olabilir.

California San Diego Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, enerji yoğunluğunu büyük ölçüde artırabilecek lityum iyon piller üzerinde bir atılım gerçekleştirdiler. Grafit anotlar yerine silikon anotların kullanılmasının enerji yoğunluğunu on kat artırabileceği zaten biliniyordu, ancak şimdiye kadar kullanılamayacak kadar dengesiz oldukları düşünülüyordu.

Araştırmacılar, sıvı elektroliti çıkarırlarsa ve bunun yerine sülfit bazlı katı elektrolit kullanırlarsa, dengesizlik sorunlarının üstesinden gelebileceklerini keşfettiler. Şu anki hali ile pil, oda sıcaklığında %80 pil sağlığı ile 500 kez şarj edilebiliyor. Habere göre, Unigrid Battery adlı bir firma, yeni teknolojiyi lisansladı ve ticari kullanım için daha da geliştirecek.

Araştırmanın başyazarı ve Unigrid Battery'nin kurucusu Darren Tan, gelişme hakkında şunları söyledi: "Bu pil düzeni ile silikon gibi izin verilen anotları kullanan katı hal piller için yeni bir alan açıyoruz. Katı hal silikon yaklaşımı, geleneksel pillerdeki birçok sınırlamanın üstesinden gelebilir. Özellikle şebeke enerji depolaması için daha yüksek hacimsel enerji, daha düşük maliyetler ve daha güvenli piller için pazar taleplerini karşılamak için bize heyecan verici fırsatlar sunuyor."

Yeni teknoloji ile elektrikli araçların menzillerini önemli ölçüde genişlettiğini görebiliriz ve eğer akıllı telefonlara sığacak kadar küçültülebilirse, o zaman bir hafta boyunca şarj edilmesine gerek olmayacak piller ile karşılaşmamız mümkün...
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *