İstanbul
Az bulutlu
3°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,4726 %0.09
38,2297 %0.13
91.940,00 %-4.39
3.458,64 0,06
Ara
Muhalif. DÜNYA 2023 yılında dünya nüfusu 66 milyon kişi arttı

2023 yılında dünya nüfusu 66 milyon kişi arttı

Alman Dünya Nüfusu Vakfı (DSW) tarafından yapılan açıklamada, geçtiğimiz 2023 yılında dünya nüfusunun yaklaşık 66 milyon kişi arttığı belirtildi. Açıklamada 2024 yılı başı itibarıyla dünyada 8 milyar 73 milyon 859 bin 407 kişinin yaşadığı vurgulandı.

Okunma Süresi: 2 dk

DSW tarafından yapılan açıklamada, son elde edilen rakamın şimdiye kadar tespit edilenlerin en yükseği olmasına karşın dünyadaki nüfus artışının on yıllardır yavaşladığına işaret edildi.

Birleşmiş Milletler verilerine göre yeryüzündeki insan sayısındaki en hızlı artış 1965 ve 1970 yılları arasında görüldü. Ancak söz konusu tarih aralığından sonra dünya nüfusundaki göreceli artış neredeyse yarı yarıya azaldı.

Afrika’da nüfus 2080’e kadar iki katına çıkacak

Dünya nüfusundaki artış hızının yavaşlamasının kadınların ortalama olarak daha az çocuk dünyaya getirmelerine bağlı olduğuna işaret eden DSW’ye göre, Afrika’daki eğilim ise farklı yönde gelişme gösteriyor. DSW’nin hesaplamalarına göre Afrika nüfusunun 2080 yılına kadar günümüze göre yaklaşık iki katı artarak 2,5 milyara ulaşması bekleniyor.

Afrika’daki nüfus artışının ise yetersiz cinsel eğitim, doğum kontrol yöntemlerine erişimin genellikle zor olması ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin bulunmaması gibi nedenlere bağlı olduğu belirtiliyor. Uzmanlara göre bu olumsuzluklar kadınların genellikle erken yaşta çok sayıda çocuk sahibi olmasına yol açıyor.

Kadınların ne zaman ve kaç çocuk dünyaya getireceklerine ilişkin kararları kendilerinin vermesi gerektiğine işaret eden Dünya Nüfus Vakfı Genel Müdürü Jan Kreutzberg, ayrıca dünyanın pek çok bölgesinde çocukların hala yaşlılık için birer sigorta ya da refah kaynağı olarak görüldüklerini kaydetti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *