İstanbul
Parçalı az bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,7508 %0.01
37,3191 %-0.56
103.034,54 %3.513
3.172,74 0,69
Ara
Muhalif. DÜNYA Almanya'da sağlık personeli açığı: İşe başlayanlara ikramiye, uçak bileti, araba...

Almanya'da sağlık personeli açığı: İşe başlayanlara ikramiye, uçak bileti, araba...

Sağlık alanında iş gücü açığının 200 bin civarında olduğu Almanya'da bazı kurumlar işe yeni başlayanlara 8 bin euroya varan ikramiye, uçak biletleri, yeni bilgisayar ve araba veriyor.

Okunma Süresi: 3 dk

Nitelikli iş gücü için ülkeyi daha cazip hale getirmek için mart ayında yeni bir göç yasasını kabul eden Almanya'da yaklaşık 200 bin sağlık ve bakım çalışanı açığı olduğu tahmin ediliyor. Köln'de bulunan Alman Ekonomi Enstitüsü'nün tahminlerine göre, önlem alınmaması halinde, bu sayı 2030 yılında 500 bine çıkabilir.

Deutsche Welle'den (DW) Oliver Pieper'in haberine göre, Almanya'daki klinikler ve yaşlı bakım evleri, bu personel açığı karşısında Almanya'da çalışmayı yurt dışındaki bakım personeli için daha çekici hale getirmek için bir dizi yola başvuruyor.

Bavyera eyaletinin başkenti Münih'te çalışan ve Pieper'e konuşan Meksikalı hemşire Nayeli Bautista Hernández'in söylediğine göre, çalıştığı kurum kendisine işe başlamadan önde uçak bileti, dil kursu ve devlet dairelerinde halletmesi gereken işler için ödeme yapmış. 5 ay boyunca ek olarak 300 euro da alan Bautista Hernández, ülkesine gitmek için alacağı yılda bir uçak bileti, bir bisiklet ve bir dizüstü bilgisayar için de ödeme yapmıyor.

'İYİ İŞ BİRLİĞİ ELBETTE DAHA ÖNEMLİ AMA...'

Benzer şekilde, başkent Berlin'in yerel gazetelerinden B.Z.'nin haberine göre, şehirdeki Schlosspark kliniği yoğun bakım hemşiresi olarak işe başlayacak kişilere 8 bin euro 'hoş geldin ikramiyesi' veriyor. Yoğun bakım bölümünün baş hemşiresi Manya Sensenhauser, iş yükünün daha fazla çalışan arasında dağıtılabilmesi için yeni çalışanlar aradıklarını söyledi.

Ameliyat hemşiresi de arayan Hastanenin insan kaynakları uzmanı Juliane Ahrens, "Yoğun bakım alanında çalışan açığı o kadar büyük ki çok az hastane ikramiye vermeden yapabilir. Biz de dikkat çekmek için bu büyük meblağı seçtik. Bizimle kalmaya karar verirken iyi iş birliği elbette paradan daha önemli" ifadelerini kullandı.

'YAKINLARINI  ÇALIŞMAYA İKNA EDENLERE 2000 EURO'YA VARAN PRİM'

B.Z.'nin haberine göre, başkentteki pek çok klinik eksikliğini çektiği sağlık çalışanları için en az 2 bin euro 'hoş geldin ikramiyesi' verme yoluna gidiyor. Vivantes Hastanesi Sözcüsü da konuya ilişkin açıklamasında, "Eğer iş arkadaşlarımız kendi arkadaş ya da akraba çevrelerinde Vivantes'te çalışmak için heyecan yaratabilir ve onları bizimle çalışmaya ikna edebilirse 500 euro ile 2000 bir euro arasında değişen prim alırlar" dedi.

Almanya'nın Bremen eyaletinde yayın yapan Weser Kurier gazetesinin aktardığına göre, Bremen'deki hastane ve klinikler de doktorlara ve diğer sağlık çalışanlarına cazip gelebilmek için işe yeni başlayanlara ikramiye olarak araba ve para veriyor.

ALMAN BAKANLAR BREZİLYA'DA: 'GÖÇ POLİTİKASINDA PARADİGMA DEĞİŞİKLİĞİ'

Frankfurter Allgemeine (FAZ) gazetesinin haberine göre, Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ve Çalışma ve Sosyal İşler Bakanı Hubertus Heil'ın Brezilya'ya yaptığı resmi ziyaret de ülkedeki eleman açığını, özellikle de sağlık çalışanı açığını kapatmaya yönelikti.

FAZ için bir yazı kaleme alan iki bakan, ülkede toplam 1,7 milyon personel açığı bulunduğuna dikkat çekti. Baerbock ve Heil, Brezilya'daki sağlık ve bakım çalışanlarına Almanya'da çalışmayı nasıl cazip hale getireceklerini anlatarak, Almanya Federal Hükümeti'nin göç politikasında yaptığı değişikliğe de dikkat çekti. Baerbock ve Heil, mültecilerin iş piyasasına daha iyi entegre edilmesinin de bu planın bir parçası olduğunu aktardı. Bakanlar, bunun 'göç politikasında bir paradigma değişikliğine' işaret ettiğini yazdı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *