İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sabah saatlerinde gözaltına alındı. İmamoğlu'nun gözaltına alınmasının ardından gelen tepkiler büyüyor.
İmamoğlu'nun gözaltına alınmasının ardından Atina Belediye Başkanı Doukas, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:
"Ekrem dostum, yanındayız. İstanbul'daki gelişmeleri ve Belediye Başkanı İmamoğlu ile 100 kişinin tutuklanmasını endişeyle izliyoruz. Erdoğan'ın en güçlü rakibi, İstanbul halkının yüzde 54'ünün oyunu alarak seçilen belediye başkanı, ciddi suçlamalarla gözaltına alındı.
Bu, dostumuz Ekrem'e yönelik bir dizi zulmün son halkası olup, son olarak üniversite diplomasının iptal edilmesi, onu Türkiye Cumhurbaşkanlığı yarışından dışlamıştır. Seçilmiş bir belediye başkanının gözaltına alınması ve yerine atanmış birinin getirilmesi, demokrasiye ciddi bir darbe vurur."