İstanbul
Kapalı
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,9289 %0.23
37,0844 %-0.37
98.434,79 %-0.532
3.256,69 0,88
Ara
Muhalif. DÜNYA Belçika, bekar annelere 4,5 milyon euro ayırdı

Belçika, bekar annelere 4,5 milyon euro ayırdı

Belçika Federal Hükümeti, bekar annelere destek amaçlı 4.5 milyon euroluk bütçe ayırdı.

Okunma Süresi: 2 dk

Belçika Federal Hükümeti, bekar annelere önümüzdeki yıldan itibaren geniş kapsamlı destek sağlamaya başlayacağını açıkladı. Bu destek kapsamında hükümet tarafından 4,5 milyon euroluk bir bütçe ayrıldı.

Bekar annelere destek projesi kapsamında 6 yaşından küçük çocuğa sahip bekar annelerin 1 yıllık geçinme gideri devlet tarafından karşılanacak.

Belçika Sosyal Uyum Bakanı Karine Lalieux'un verdiği bilgiye göre, "Miriam" adı verilen proje ile bekar annelere geçim masraflarının yanı sıra, mesleki ve sosyal uyumuna ilişkin giderleri de ödenecek.

Belçikalı bakana göre, ülkedeki ye ebeveynli ailelerin yüzde 80'i bir kadın tarafından yönetiliyor. Bu kadınların yüzde 90'ı da 15 ile 29 yaşları arasında.

Bu annelerin büyük bölümü güvensizlik ve sosyal izolasyon gibi sorunlar karşısında savunmasız durumda. Miriam projesi ile bekar annelerin durumunda önemli bir iyileşme sağlanacağı düşünülüyor.

Hükümete göre, proje kapsamında birçok kadın eğitim ve istihdam olanağına kavuşacak. Önümüzdeki yıl, projeye katılan sosyal yardım merkezleri ile personel sayısı da arttırılacak.

90 kadın gözlemlendi

Bir süreden beri deneme amaçlı olarak kısıtlı bir alanda uygulanan proje ile desteklenen 90 kadının durumunda önemli bir gelişme gözlendi.

Gözlemlenen 90 kadının durumunda gelişme olması ve projenin toplumun geniş kesimlerine yayılması için Belçika Federal Hükümeti, projenin bütçesini 10 kat arttırarak, 4,5 milyon euroya çıkardı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *