İstanbul
Rain and snow
5°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,9976 %0.22
37,2320 %-0.56
95.990,62 %-1.913
3.308,28 0,37
Ara
Muhalif. DÜNYA Beyaz Saray doğruladı: Ukrayna'ya M1 Abrams tankları gönderilecek

Beyaz Saray doğruladı: Ukrayna'ya M1 Abrams tankları gönderilecek

Beyaz Saray, ABD’nin Ukrayna’ya 31 adet M1 Abrams tankı göndereceğini doğruladı.

Okunma Süresi: 2 dk

ABD yönetiminden üst düzey bir yetkili, dünkü basın toplantısında ABD'nin Ukrayna'ya 31 adet M1 Abrams tankı gönderileceğini doğruladı.

Yetkili, “ABD, daha iyi nefsi müdafaa için gerekli kapasiteleri sağlamaya yönelik çabalarımızın devamı olarak Ukrayna'ya 31 adet M1 Abrams tankı göndermeyi planlıyor” diye konuştu.

‘Ukraynalıları Abrams'ları kullanmaya hazırlamak için bir program üzerinde çalışmaya başladık’

ABD’nin Ukraynalılara M1 Abrams tanklarını kullanma eğitimi için bir program üzerinde çalışmaya başladığına dikkat çeken yetkili, “Bu tanklar çok geniş bir eğitim ve teknik destek gerektiren karmaşık sistem olduklarından, şimdi kapsamlı bir eğitim programı üzerinde çalışmaya başlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Daha önce Bloomberg ajansı, kaynaklarına dayandırdığı haberinde Başkan Joe Biden yönetiminin Ukrayna'ya tank sevkiyatıyla ilgili çalışmalar kapsamında bu ülkeye toplam 400 milyon dolar değerinde 31 M1 Abrams tankı gönderme kararı aldığını bildirmişti.

Rusya, Ukrayna'ya silah tedariki nedeniyle daha önce NATO ülkelerine nota göndermişti. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna için silah içeren her türlü kargonun Rusya için meşru hedef haline geleceğini ifade etmişti.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov ise, Batı'nın Ukrayna'ya ağır tank gönderme planını teknolojik açıdan başarısız bir plan olduğunu ve Rus ordusunun diğer silahları olduğu gibi tankları da imha edeceğini vurgulamıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *