İstanbul
Hafif yağmur
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,9262 %0.02
37,4910 %0.16
96.736,60 %-1.1
3.312,17 0,23
Ara
Muhalif. DÜNYA Beyaz Saray: Ukrayna'ya F-16 göndermeyi düşünmüyoruz

Beyaz Saray: Ukrayna'ya F-16 göndermeyi düşünmüyoruz

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Polonya'nın Ukrayna'ya MiG-29 savaş uçakları sağlanması kararının ABD'nin bu ülkeye F-16'ları tedarik etme olasılığına ilişkin planlarını değiştirmediğini söyledi.

Okunma Süresi: 2 dk

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı

Kirby, “Bu bizim F-16’lara ilişkin planlarımızı değiştirmiyor. Şu anda düşünülmüyor” dedi.

Daha önce, Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, Varşova’nın 4 ila 6 hafta içinde Ukrayna'ya MiG-29 savaş uçakları gönderebileceğini ifade etmişti.

'ABD, çatışmalardan kaçınmak için Rusya ile iletişim kanallarını açık tutmayı sürdürüyor'

Kirby, ABD'nin Suriye ve Avrupa'daki çatışma durumlarını ortadan kaldırmak için Rusya ile iletişim kanallarını açık tutmaya devam ettiğini söyledi.

Kirby, “Suriye'de ve Avrupa'da Rusya ile çatışma durumlarını önlemek için mevcut kanalları açık tutuyoruz, bunları kullanıyoruz” diye konuştu.

'Ukrayna’da ateşkes BM Anlaşması’nın ihlali olur'

John Kirby, Ukrayna’da hemen şimdi ateşkesin sağlanmasının, Rusya’nın toprak ilhaklarının pekiştirilmesi anlamına geleceğini ve BM Anlaşması’nın ihlali olacağını belirtti.

Çin’in sunduğu barış planını değerlendiren Kirby, “Değerlendirmemize göre, şimdi ateşkesin sağlanması, Rusya’nın BM Anlaşması’nı bir kez daha ihlal etmesi anlamına gelir” ifadesini kullandı.

Ateşkesin ayrıca Rusya’nın ilhaklarının tanınması anlamına geleceğini kaydeden Kirby’nin görüşüne göre, Rusya ateşkesi ordu birliklerini yeniden gruplandırma, mevzilerini güçlendirme ve yeni taarruz için kullanacak.

Kirby, “Ateşkesin, Ukrayna’nın çıkarlarını karşılayan adil ve uzun vadeli barışa yol açacağına inanmıyoruz” diye ekledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *