İstanbul
Rain and snow
2°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,4592 %0.37
38,1983 %-0.2
96.521,69 %-2.029
3.438,13 0,27
Ara
Muhalif. DÜNYA BM Rusya’yı kınama kararı aldı

BM Rusya’yı kınama kararı aldı

Birleşmiş Milletler’de gerçekleştirilen bir oylamada, Rusya’nın bir yıl önce başlayan Ukrayna işgalini kınayan karar büyük bir çoğunlukla kabul edildi.

Okunma Süresi: 1 dk

BM kararında Rusya’nın Ukrayna’daki askerlerini çekmesi ve savaşı durdurması da istendi.

141 ülke önergenin lehine oy kullanırken, 32 ülke çekimser kaldı. Rusya dahil 7 ülke ise karşı oy kullandı.

Rusya’nın Ukrayna işgali 24 Şubat 2022 tarihinde başladı.

Büyük çoğunluk tarafından kabul eden önerge, Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne desteği yineledi ve Rusya’nın hak iddialarını da reddetti.

Moskova Eylül ayında, Kiev ile Batı’nın büyük oranda kabul etmediği referandumlarda Ukrayna toprağı 4 bölgeyi yasa dışı şekilde ilhak etti.

BM çatısında atılan bu adımın yasal bir bağlayıcılığı bulunmuyor.

Oylama çekimser kalan ülkeler açısından da takip edildi. Buna göre Çin ve Hindistan’ın yanında İran ile Güney Afrika Cumhuriyeti de çekimser kalan 32 ülke arasında yer aldı.

Karşı oy kullananlar ise Rusya’nın yanında, Belarus, Kuzey Kore, Eritre, Mali, Nikaragua ve Suriye oldu.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dimitro Kuleba oylama sonucunun “Rusya’nın yasa dışı saldırganlığına bir son vermesi gerektiğini açıkça gösterdiğini” ifade etti.

Kuleba Twitter paylaşımında, işgalin birinci yılında Kiev’e uluslararası desteğin halen çok güçlü olduğunun görüldüğünü de kaydetti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *