İstanbul
Hafif yağmur
6°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,9976 %0.22
37,2320 %-0.56
97.045,42 %0.489
3.308,28 0,37
Ara
Muhalif. DÜNYA Depremzedelere bağış toplamak için Londra’dan Cambridge’e yürüyüş başlattılar

Depremzedelere bağış toplamak için Londra’dan Cambridge’e yürüyüş başlattılar

KAYNAK: AA
Okunma Süresi: 3 dk

İngiltere'de bir grup gönüllü, Türkiye, Suriye ve Lübnan'daki depremzedelere bağış toplamak amacıyla başkent Londra'dan Cambridge'e yaklaşık 24 saat sürecek 80 kilometrelik yürüyüş başlattı.

Türkiye, Suriye ve Lübnan'da depremlerden etkilenenlere ramazan kolisi sağlamak üzere bağış toplama kampanyası başlatan 5 kişiden oluşan gönüllü grubu, başkentten Cambridge'e doğru yürüyüşe geçti.

Gönüllüler, 24 saat sürecek 80 kilometrelik "Walk 4 Hope (Ümit için Yürü)" adlı yürüyüş boyunca deprem bölgesine ramazan kolisi ulaştıracak uluslararası insani yardım kuruluşu Human Relief Foundation (HRF) adına bağış toplayacak.

"Depremin ardından hemen Türkiye'ye kardeşlerimizin yanına gittik"

HRF'nin halkla ilişkiler sorumlusu Faisal Uddin, yürüyüş öncesi AA muhabirine yaptığı açıklamada, depremden yaklaşık bir buçuk hafta sonra Türkiye'ye gittiğini ve yıkıma bizzat şahit olduğunu söyledi.

Depremin yol açtığı tahribatın kendisini ve beraberindeki ekibi derinden etkilediğini belirten Uddin, şu ifadeleri kullandı:

"Neler yapabileceğimizi görmek için bekleyemezdik ve bu yüzden biz de hemen Türkiye'ye gittik. Yaklaşık bir hafta içinde çok fazla bağış toplamayı başardık. Sanırım bir buçuk hafta içinde yaklaşık 40 bin sterline ulaştık. Hızla oraya kardeşlerimizin yanına gittik."

Uddin, depremin meydana geldiği bölgede halkın çok kısa sürede büyük kayıplar yaşadığını kaydederek, bunun kendilerini derinden üzdüğünü dile getirdi.

Faisal Uddin, sözlerini şöyle tamamladı:

"Ümmet olarak acıyı hissettik, bir şeyler yapmak istediğimizi hissettik ve bu yüzden daha önce yaptığımız şeyi yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Buradan East London Camisi'nden Cambridge'e kadar Türkiye, Suriye ve Lübnan'daki kardeşlerimiz için yürüyoruz. Bunu yapmamızın nedeni, onlara ramazanda gıda sağlamak için yeterli parayı toplayabilmek."

"Birkaç güzergahta yürüyüşten haberdar olan topluluklar bizi karşılayacak"

Yürüyüşe katılan gönüllülerden 58 yaşındaki Erdener Uysal da depremzedelere bağış toplamak amacıyla yola çıkan grubun, 2'si destek ekibi olmak üzere 7 kişiden oluştuğunu kaydetti.

Gönüllü grubunun tek Türk üyesi Uysal, "Yolda birkaç güzergahta bu organizasyondan haberdar olan topluluklar bizi karşılayacak. Yürüyüşümüz tamamlandığında Türkiye, Suriye ve Lübnan’da çadır kamplarda yaşayan kardeşlerimize ramazan kumanyası sağlamaya çalışacağız. Hedefimiz 2530 bin sterlin civarında yardım toplayarak onlara ulaştırmak." şeklinde konuştu.

"Sadece para toplamak için değil, kendimizi sınamak için de iyi bir yol"

Abdal Ahmed, depremden etkilenenlere yardım amacıyla yürüyüşü düzenlediklerini belirterek, "Bunun sadece Türkiye, Lübnan ve Suriye'dekilere yardım amacıyla para toplamak için değil, aynı zamanda kendimizi de sınamak için iyi bir yol olacağını düşünüyoruz." dedi.

HRF’nin, dünyanın dört bir yanında yardım organizasyonları düzenlediğine dikkati çeken Ahmed, "Yaptıkları işleri görmek için şahsen onlarla Bangladeş ve Gana'ya gittim. Türkiye, Suriye ve Lübnan'dakilere yardım etmek amacıyla bu etkinliği yapmaya karar verdikleri için de çok mutluyum." diye konuştu.
 

Kaynak: AA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *