İstanbul
Orta şiddetli yağmur
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,4896 %0.02
36,5996 %0.01
3.448.391 %0.985
3.064,36 0,36
Ara
MUHALIF GAZETECILIK DÜNYA Dünyanın en büyük festivalinde milyonlarca Hindu, üç kutsal nehrin kavuştuğu noktada yıkanacak

Dünyanın en büyük festivalinde milyonlarca Hindu, üç kutsal nehrin kavuştuğu noktada yıkanacak

Hindistan'da gerçekleşen ve yaklaşık 400 milyon inananın katılacağı Kumbh Mela festivali bugün başlıyor. Dünyanın en büyük dini etkinliği olarak bilinen bu festival, uzaydan bile görülebilecek büyüklükte. Milyonlarca Hindu'nun, üç kutsal nehrin birleştiği yerde yıkanacağı festival, inanç ve kültürün bir araya geldiği önemli bir etkinliği temsil ediyor.

Hindistan'da 12 yılda bir düzenlenen dünyanın en büyük etkinliğinde milyonlarca Hindu, en kutsal Ganj nehri ile Yamuna nehri ve efsanevi Saraswati'nin birleştiği yer olan Sangam'da yıkanmaya geliyor. Kumbh Mela veya Mahakumbh olarak da bilinen dini etkinlik, o kadar büyük ki uzaydan bile görülebileceği belirtiliyor.

Sangam'da yıkanmaya gelen Hindu hacılar, 45 gün sürecek festivalde kutsal nehirde bir dalış yapmanın onları günahlardan arındıracağına, ruhlarını arındıracağına, doğum ve ölüm döngüsünden kurtaracağına inanmaktadır. Festival kapsamında bugün 5-8 milyon ibadet edenin yıkanması beklenirken, yarın sayının 20 milyonu aşacağı öngörülüyor.

Dini festivalin yarınki bölümü, Naga sadhu olarak biliniyor ve rastalı Hindu din adamlarının şafak vakti kuzey Hindistan şehrinde suya dalacağı özel bir bölüm olacak. Öte yandan kent yetkilileri, milyonlarca Hinduyu ağırlayacak altyapıyı hazır hale getirmeye çalışırken hacılar ve turistlere ev sahipliği yapmak için nehrin kıyısına 4 bin hektardan fazla alana yayılmış geniş bir çadır kent kuruldu.

Çadır kente 650 km geçici yol döşendi, on binlerce çadır ve tuvalet kuruldu. Birleşmiş Milletler ajansı UNESCO tarafından İnsanlığın Somut Olmayan Mirası olarak kabul edilen festivalde 40 binden fazla polisin görev yapacağını belirten yetkililer, 100 binden fazla kişinin gece gündüz altyapı çalışmalarında çalıştığını kaydetti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *