İstanbul
Hafif kar yağışlı
4°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,4146 %0.3
38,1764 %-0.16
99.344,71 %2.123
3.430,75 0,05
Ara
Muhalif. DÜNYA Elon Musk, Zelenskiy’yi ABD’li gazeteci Gonzalo Lira’nın ölümünden sorumlu tuttu

Elon Musk, Zelenskiy’yi ABD’li gazeteci Gonzalo Lira’nın ölümünden sorumlu tuttu

Elon Musk, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy’i, ABD’li gazeteci Gonzalo Lira’nın ölümünden sorumlu tuttu. Musk, Zelenskiy’nin basın özgürlüğünü sağlamadığı ve seçimleri iptal etmeyi sürdürdüğü sürece Ukrayna halkının iradesini temsil edemeyeceğini söyledi.

KAYNAK: HABER MERKEZİ
Okunma Süresi: 2 dk

Elon Musk, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy hakkında sert açıklamalarda bulundu. Musk, Zelenskiy’nin basın özgürlüğünü sağlamadığı ve seçimleri iptal etmeyi bırakmadığı sürece Ukrayna halkının iradesini temsil edemeyeceğini söyledi.

Musk, paylaşımında şu ifadeyi kullandı:

“Zelenskiy, basın özgürlüğünü yeniden sağlamadığı ve seçimleri iptal etmeyi bırakmadığı sürece Ukrayna halkının iradesini temsil ettiğini iddia edemez.”

Gonzalo Lira’nın ölümü ve ABD’li gazetecinin durumu

Musk’ın açıklamalarının ardından, bir sosyal medya kullanıcısı, Gonzalo Lira adlı ABD’li gazetecinin Zelenskiy tarafından öldürüldüğüne dair bir ekran görüntüsü paylaştı. Kullanıcı, Lira’nın Zelenskiy’yi eleştiren bir gazeteci olduğunu belirtti. Bu paylaşıma yanıt veren Musk, “Zelenskiy ABD’li gazeteciyi öldürdü!” ifadelerini kullandı.

Lira’nın hapiste ölümü ve tartışmalar

Gonzalo Lira, Ekim 2023’te Ukrayna’da hapishaneye atıldıktan sonra çift taraflı zatürreye yakalanmıştı. Lira’nın babası, hastalığın göz ardı edildiğini ve ailesi ile avukatlarından gizlendiğini belirtmişti. ABD Dışişleri Bakanlığı, Lira’nın ölümüne dair bilgilerin doğruluğunu Ocak 2024’te onaylamıştı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Haziran 2024’te, Lira’nın Ukrayna makamları tarafından işkenceyle öldürüldüğünü açıklamıştı. Ayrıca, ABD Başkanı Trump, Zelenskiy hakkında yaptığı açıklamalarda, “Seçimlere gitmeyen diktatör” ifadesini kullanarak eleştirilerde bulunmuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *