İstanbul
Orta şiddetli yağmur
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,4675 %-0.04
36,6128 %0.06
3.513.390 %2.089
3.055,25 0,06
Ara
MUHALIF GAZETECILIK DÜNYA GDO'lu besinlere izin çıktı

GDO'lu besinlere izin çıktı

Çin, genetiği değiştirilmiş mahsullerin onaylanması konusunda yol haritası belirleyen yeni düzenlemeleri kabul etti.

Çin Tarım Bakanlığı, genetiği değiştirilmiş bitkilerin onaylanması için yayınladığı yönergeyle, tohum endüstrisini güçlendirmeyi amaçlıyor.

Çin Tarım Bakanlığı tarafından Pazartesi günü yayınlanan yeni yönergeler, dünyanın en büyük nüfusunun beslenmesi konusunda 'zayıf bir halka olarak görülen' Çin tohum endüstrisini güçlendirmeyi amaçlayan bir dizi önlemin ortasında geldi.

Pekin ayrıca yakın zamanda genetiği değiştirilmiş mahsullerin onaylanması konusunda yol haritası belirleyen yeni düzenlemeleri de kabul etti.

Yayınlanan taslak metnine göre, genetiği değiştirilmiş bitkiler pilot denemelerini tamamladıktan sonra saha denetiminden geçirilecek ve üretim sertifikası için başvurabilecek. Düzenlenen ürünlerin onayı için kaç şirket veya enstitünün başvurmaya hazır olduğu ise henüz bilinmiyor.

Global Times'in haberine göre, Çinli araştırmacılar, C vitamini açısından zengin marul tohumları ve herbisite dayanıklı pirinç oluşturmak için gen düzenleme teknolojisini kullandılar.

Çin liderliği, 2020'nin sonlarında ülkenin, uzun süredir kapasite fazlası ve çok az yenilikle mücadele eden tohum endüstrisinde acil bir "dönüş" için bilim ve teknolojiyi kullanması gerektiğini söyledi.

Hollanda merkezli Rabobank, geçen sene Aralık ayında yayınladığı raporda "Çin hükümetinin genom düzenlemeye yaptığı güçlü yatırım göz önüne alındığında, önümüzdeki yıllarda nispeten açık bir politikanın yayınlanmasını bekliyoruz" ifadelerine yer vermişti.

Çin'in araştırma enstitüleri, genetiği değiştirilmiş mahsuller hakkında diğer tüm ülkelerden daha fazla araştırma yayınladı.

Gen teknolojisi, mahsülleri geleneksel üreme veya genetik modifikasyondan daha hızlı hale getiriyor ve maliyeti de düşürüyor. Sebze tohumlarının önemli bir kısmını ithal eden Çin yönetimi de, denizaşırı ıslaha olan bağımlılığını azaltmak istiyor.

Tohum şirketi Origin Agritech'in (SEED.O) başkanı Han Gengchen, yeni düzenlemeyle ilgili olarak "Mahsulleri daha hassas ve çok daha verimli bir şekilde geliştirmek için sonsuz bir fırsat" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *