İstanbul
Orta şiddetli yağmur
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,4863 %0.04
36,6656 %0.25
3.548.384 %3.187
3.073,10 -0,04
Ara
MUHALIF GAZETECILIK DÜNYA Google bir adamı yanlışlıkla seri katil yaptı

Google bir adamı yanlışlıkla seri katil yaptı

Google, Hristo Georgiev isimli bir adamı beş kişiyi öldüren ve halk arasında "sadist" olarak bilinen seri katil ilan etti.

Google’a adını yazınca seri katil olduğunu öğrendi

Bir iş görüşmesine ya da ilk buluşmaya hazırlandığınızı düşünün. Ancak görüşeceğiniz kişinin adınızı Google’a yazdığında karşısına çıkan sonuç sizin bir seri katil olduğunuzu söylüyor. Düşüncesi bile kabus gibi olan bu durum, Zürih’te yaşayan bir adam için Google sayesinde fazlasıyla gerçek oldu.

Hristo Georgiev isimli adam, eski bir meslektaşından gelen e-postayla adeta şok oldu. Gelen mesaj, adamın adının Google’da arandığı taktirde bir seri katille ilgili bir Wikipedia sayfasının açıldığı yönündeydi. Üstelik aramada çıkan resim de doğrudan Georgiev‘e aitti.

Georgiev‘in maalesef 1974 ile 1980 yılları arasında beş kişiyi öldüren ve halk arasında “sadist” olarak bilinen Bulgar seri katille aynı ismi paylaştığı ortaya çıktı. Açıkçası Wikipedia makalesine tıklayan herkes, mühendis olan İsviçreli adamın katille bir ilgisi olmadığını anlayacaktır.

Hemen yetkililerle iletişime geçen Georgiev, sorunun resim ve seri katille ilgili makaleyle bir şekilde yanlış eşleştiren Google‘ın “Bilgi Grafiği” algoritmasından kaynaklandığını öğrendi. Şirket çeşitli kaynaklardan bilgi toplamak için bu grafiği kullanıyor. Bu bilgiler, arama sonuçlarının yanında kutu şeklinde kullanıcılara sunulur.

Neyse ki Google, kısa süre içerisinde hatasını düzelterek resmi Wikipedia grafiğinden kaldırdı. Ancak bu olay Bilgi Grafiği kutularının hatalarla dolu olduğunu bir kez daha ortaya çıkardı. Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Google sizin adınızı benzer bir hataya dahil etse ne yapardınız? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *