İstanbul
Rain and snow
2°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,4592 %0.37
38,1983 %-0.2
96.521,69 %-2.029
3.438,13 0,27
Ara
Muhalif. DÜNYA Google, Rusya'nın kestiği en yüksek cezayı ödedi

Google, Rusya'nın kestiği en yüksek cezayı ödedi

Arama sonuçlarında, Rusya'da yasaklı bilgileri gösterdiği gerekçesiyle bu alandaki en yüksek olarak tanımlanan 3 milyon ruble (yaklaşık 41 bin dolar) para cezasına çarptırılan Google'ın bu cezayı ödediği belirtildi.

Okunma Süresi: 1 dk

Arama sonuçlarında, Rusya'da yasaklı bilgileri gösterdiği gerekçesiyle bu alandaki en yüksek olarak tanımlanan 3 milyon ruble (yaklaşık 41 bin dolar) para cezasına çarptırılan Google'ın bu cezayı ödediği belirtildi.

Rusya Federal Bilgi Teknolojileri ve Kitle İletişim Denetleme Kurumu'dan (Roskomnadzor) yapılan açıklamaya göre Google, Aralık 2020'de verilen para cezasını ödedi.

Açıklamada, "Google LLC şirketi, vatandaşların zararlı içerikten korunmasına ilişkin mevzuat gerekliliklerine uymadığı için kesilen 3 milyon ruble tutarındaki cezayı ödedi" dendi.

Roskomnadzor, mahkemenin Google'la ilgili kararının 17 Aralık 2020 tarihinde verildiğini de anımsattı.

Google'a ceza kesilmesinin ardından bir açıklama yapan Roskomnadzor, şirketin yasaklı olduğu belirtilen bilgilerin yüzde 30'unu sunucularında tutmaya ve arama sonuçlarında göstermeye devam ettiğini vurgulamıştı.

Ekim 2018'de Rusya'da yürürlüğe giren Bilgi Kanunu, arama motorlarını yasaklı internet kaynakları listesine uyma zorunluluğu getirmişti. Kanuna aykırı hareket eden şirketlere ceza kesiliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *