İstanbul
Rain and snow
5°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,8940 %-0.05
37,2954 %-0.29
98.452,22 %-0.115
3.299,73 -0,15
Ara
Muhalif. DÜNYA Hipopotamlar, "nesli en büyük tehlike altında olan hayvanlar" listesine alınabilir

Hipopotamlar, "nesli en büyük tehlike altında olan hayvanlar" listesine alınabilir

İklim krizi, izinsiz avlanma ve fildişi ticareti nedeniyle nüfusları giderek azalan hipopotamların "nesli en büyük tehlike altında olan hayvanlar" listesine alınması gündemde.

Okunma Süresi: 1 dk

Sahra Altı Afrika'daki göl ve nehirlerde bulunan hipopotamların sayısının 115 bin ila 130 bin arasında düştüğüne inanılıyor. Küresel ısınma hipopotamların yaşam alanlarını yok ederken aynı zamanda dişleri için avlanıyorlar. 

Nesli Tehlike Altındaki Türlerin Ticaretine İlişkin Sözleşme (Cites) kapsamında hipopotamların parçaları yasal olarak satılabiliyor. 

Kasım ayında Panama'da yapılacak Cites İmzacı Taraflar Konferansı öncesinde aralarında Togo, Gabon ve Mali de bulunan 10 Batı Afrika ülkesi, hipopotamlara Cites kapsamında en üst seviye korumanın verilmesini talep etti. 

Cites'a göre hipopotamlar şu anda 2. madde koruması altında; yani anlaşmaya göre hipopotamların nesli henüz tehlike altında olmasa da düzensiz ticareti, nesillerini tehlikeye atabilir. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *