İstanbul
Açık
11°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,0216 %0.12
37,1536 %0.2
99.387,33 %5.584
3.258,76 0,02
Ara
Muhalif. DÜNYA Kadın olduğunu beyan ederek erken emekli oldu

Kadın olduğunu beyan ederek erken emekli oldu

İsviçre'de bir erkek, ülkede yürürlüğe konan yeni cinsiyet değiştirme mevzuatını esas alarak kendisini kadın olarak beyan etti.

Okunma Süresi: 1 dk

İsviçre'de yeni yürürlüğe konan cinsiyet değiştirme mevzuatına göre 16 yaş ve üstü vatandaşlar kadın olduklarını beyan ettikleri takdirde yasal olarak  cinsiyetlerini değiştirme hakkına sahip olabiliyor.

Ayrıca, bu işlem için herhangi bir hormon tedavisi, tıbbi teşhis, ileri değerlendirme veya bürokratik adımlar gerekmiyor.

Bu yasadaki boşluktan yararlanan bir erkeğin, kadın olduğunu beyan edip kağıt üstünde cinsiyetini değiştirdiği ve böylelikle erken emekli olabildiği ortaya çıktı.

Yerel Luzerner Zeitung gazetesinin haberine göre, ülkenin Almanca konuşulan orta kesimindeki Luzern kantonundan bir adam, yalnızca bir kadın olarak kayıt yaptırdıktan sonra emeklilik hakkına bir yıl erken erişti.

Cinsiyet değişikliği sadece kağıt üzerinde gerçekleşen adamın, ailesine ve arkadaşlarına bunun yalnızca emekliliği hızlandırmak için yapıldığını doğruladığı belirtildi.

Öte yandan, söz konusu değişikliğe itiraz etmek için henüz yetkililer tarafından da herhangi bir adım atılmadı.

Yaşanılan bu hadise ile İsviçre'de cinsiyet değiştirme sürecinin kolaylaştırılmasının yol açtığı yasal boşluk tartışma yarattı. (Sputnik)

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *