İstanbul
Kapalı
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,6097 %0.05
39,8792 %-0.25
3.427,04 % -0,11
83.677,98 %3.294
Ara
Muhalif. DÜNYA Kanada, 15 milyar dolara 88 adet F-35 savaş uçağı alıyor

Kanada, 15 milyar dolara 88 adet F-35 savaş uçağı alıyor

Kanada'nın, ABD savunma devi Lockheed Martin tarafından üretilen yeni nesil 88 adet F-35 uçağı satın alması için yürütülen müzakerelerde önemli ilerleme sağlandı.

Okunma Süresi: 1 dk

Kanada Ulusal Tedarik Bakanı Filomena Tassi, açılan savunma ihalesi için Lockheed Martin şirketine hükümetinin öncelik verdiğini söyledi.

Ulusal Savunma Bakanı Anita Anand ile ortak basın toplantısı düzenleyen Filomena Tassi, 88 yeni savaş uçağı almayı planladıklarını ve bu ihale için bütçeden 15 milyar dolar ayrıldığını duyurdu.

Tassi, Kanada'nın modern savaş uçakları satın almasının, rekabet gücünü artırma aşamasında önemli bir dönüm noktası teşkil ettiğini ifade etti.

Savunma Bakanı Anand ise Lockheed Martin tarafından üretilen savaş uçağının satın alınması konusunda önemli adımlar atıldığı mesajını verdi ancak bunun anlaşmasının resmi olarak yapıldığı anlamına gelmediğini ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *