İstanbul
Kapalı
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,9748 %0.32
37,0260 %-0.63
99.536,33 %2.213
3.259,63 0,97
Ara
Muhalif. DÜNYA Kovid-19 sebebiyle 30 gün OHAL ilan edildi

Kovid-19 sebebiyle 30 gün OHAL ilan edildi

Çekya'da koronavirüs vakalarının artmasının ardından 30 gün sürecek olağanüstü hal (OHAL) ilan edildi.

Okunma Süresi: 2 dk

Çekya'da hızla artan Kovid-19 vakaları rekor kırmaya başladı. Yarın toplanması planlanan Bakanlar Burulu bir gün erken toplanarak, bu gece yarısından itibaren başlayacak ve 30 gün sürecek olağanüstü hal (OHAL) ilan etti.

OHAL kapsamında alınacak tedbirler henüz resmi olarak açıklanmazken, sportif ve kültürel faaliyetlerin 500 kişiyle sınırlandırılması, Noel pazarlarının kapatılması, restoran ve barların ise saat 22.00'den sonra hizmet vermemesi gibi önlemlerin alınacağı tahmin edilirken, yaşlılar ve bazı meslek grupları için zorunlu aşı kararı alınması bekleniyor.

"Karantina gündemimizde yok"

Başbakan Andrej Babis Bakanlar Kurulu toplantısı öncesinde yaptığı açıklamada, “Temasları sınırlamak için daha fazla önlem alacağız. Hiçbir şeyi çözmeyecek önlemler yerine daha etkili olacak önlemler almak istiyoruz. Karantina ise gündemimizde yok” dedi.

Sağlık Bakanı Adam Vojtech ise toplantı öncesi yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Gidişat iyi değil. Salgınla mücadele edebilmemiz için insanlar arasındaki teması en aza indirmeliyiz. Bu yönde kararlar alacağız”

Seçimler sonrası kurulacak yeni hükümette Sağlık Bakanı olması beklenen Vlastimil Valek ise toplantı öncesi basına verdiği demeçte, “Üçüncü doz aşılamaya hız vermeliyiz. Çok önemli bir konu. Bununla birlikte yaşlılar ve belirli meslek gruplarına zorunlu aşı getirilmesine ise karşıyız. Ülkemizi salgından kurtarabilmemiz için atacağımız adımlarda PCR testi çok önemli bir yer tutuyor” dedi.

Ordu hastanelere yardım ediyor

Ülkenin doğu bölgelerindeki hastaneler alarm verirken, birçok hastanenin kapasitesini dolduğu açıklandı. Hastanelerdeki sağlık personeli sıkıntısı nedeniyle Çek ordusunun hastanelere yardım için asker gönderdiği aktarıldı.

Bono'daki üniversite hastanesinin kapasitesinin dolması nedeniyle 19 hastanın başkent Prag'daki hastanelere nakledildiği açıklandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *