İstanbul
Orta şiddetli yağmur
2°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,0547 %0
37,4058 %-0.01
95.440,80 %-2.241
3.347,91 -0,30
Ara
Muhalif. DÜNYA Microsoft ABD'de Activision Blizzard davasını kazandı

Microsoft ABD'de Activision Blizzard davasını kazandı

Microsoft'un, oyun stüdyosu Activision Blizzard'ı satın almasını engellemek için ABD rekabet kurumu Federal Ticaret Komisyonu tarafından açılan dava, sonuca bağlandı. Dava sonucunda Microsoft'un, Activision Blizzard'ı satın almasını engelleme talebi reddedildi.

Okunma Süresi: 2 dk

Microsoft, Call of Duty'nin sahibi olan oyun stüdyosu Activision Blizzard'ı 68.7 milyar dolara satın almak istemişti. Birçok ülkenin rekabet kurumu tarafından bu durum dikkat çekti. Avrupa Birliği satın almayı onaylarken İngiltere ise onaylamamıştı. ABD'de ise ülkenin rekabet kurumu Federal Ticaret Komisyonu (FTC) tarafından satın almayı engellemek için dava süreci başlatılmıştı. 

Kaliforniya Kuzey Bölgesi Yargıcı Jacqueline Scott Corley tarafından yönetilen dava karara bağlandı. Yargıç Corley, mahkemede yapılan duruşmalar ve sunumlar sonucunda, FTC'nin satın almayı engellem talebini reddetti.

Mahkeme, Microsoft'un Call of Duty gibi oyunlara erişimi azaltacağı iddiasının kanıtlanamadığını belirtti. Ayrıca, Microsoft'un Call of Duty'yi diğer platformlarda da sunacağı taahhüdünün bulunduğunu ve bu durumun tüketiciye yönelik olumlu bir durum olduğunu vurguladı.

Microsoft CEO'su Phil Spencer, Twitter'da yaptığı açıklamada, mahkemenin hızlı ve olumlu kararından memnuniyet duyduklarını belirtti. Ayrıca, Activision Blizzard anlaşmasının oyun pazarına olumlu katkılar sağlayacağını ve FTC'nin iddialarının gerçekleri yansıtmadığını söyledi.

Microsoft Başkan Yardımcısı ve Başkanı Brad Smith de Twitter'da yaptığı paylaşımda, mahkeme kararının hızlı ve kapsamlı olduğunu ve diğer yargı bölgelerinde de benzer bir şekilde çözüm bulunmasını umduklarını ifade etti. Microsoft'un, mevzuatla ilgili endişeleri gidermek için işbirlikçi bir yaklaşım sergilemeye devam edeceğini vurguladı.

Ancak, Microsoft'un Activision Blizzard'ı satın alma işlemi tamamlanmadan önce FTC'nin iç işlemleri ve İngiltere'nin Rekabet ve Piyasalar Kurumu (CMA) tarafından engelleme gibi bazı sorunların çözülmesi gerekmektedir. Microsoft'un İngiltere'deki engelleri aşmak için temyiz yoluna gideceği ve yakında bir kararın beklendiği belirtiliyor. Bununla birlikte, kararın bozulmaması durumunda Microsoft'un Game Pass'in İngiltere versiyonunda Activision Blizzard içeriğine yer vermemesi durumuda bulunuyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *