İstanbul
Rain and snow
5°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,9976 %0.22
37,2320 %-0.56
96.402,39 %0.391
3.308,28 0,37
Ara
Muhalif. DÜNYA Pakistan hükümeti, IMF'den kredi alabilmek için doğalgaz fiyatına iki katından fazla zam yaptı

Pakistan hükümeti, IMF'den kredi alabilmek için doğalgaz fiyatına iki katından fazla zam yaptı

İflasın eşiğindeki Pakistan, IMF'nin borç verme koşullarını karşılayabilmek için vergileri artırdı. Şerif hükümeti, konut ve sanayinin doğalgaz tüketiminden alınan vergiyi yüzde 16'dan yüzde 113'e varan oran bandında artırmaya gitti.

Okunma Süresi: 1 dk

Döviz krizi yaşadığı için enerji satın alamayan, rekor dış borçlarını ödeyemediği için ödemeler dengesi krizi yaşayan, para birimi pula dönen, yarım asrın en yüksek enflasyonuyla boğuşan Pakistan, Uluslararası Para Fonu'ndan (IMF) borç almanın şartlarını yerine getirebilmek için doğalgaz fiyatlarını ikiye katladı.

Sırada elektrik zammı var

Şahbaz Şerif'in başbakanlığındaki hükümet, konut ve sanayinin doğalgaz tüketiminden aldığı vergiyi yüzde 16'dan yüzde 113'e varan oran bandında artırmaya gitti.

Zaten geçim zorluğu çeken Pakistanlıları şoka uğratan gaz zammının bir benzeri elektriğe de bekleniyor.

Tribune gazetesinin hesabına göre gaz faturaları için gelecek 6 ayda 310 milyar rupi daha fazla ödeyecek olan tüketicilerin yeni elektrik zammının gelmesiyle ödemelerindeki artış 736 milyar rupiyi bulacak.

Gaz zammı, Şerif hükümetinin IMF kurtarma paketi için yeni vergi paketi açıklamasının ardından geldi. Maliye Bakanı İshak Dar, bu hafta yaptığı açıklamada, IMF'nin 2019 anlaşmasının ertelenen 1.2 milyar dolarlık dilimini artık serbest bırakmasını beklediğini belirtti.

Akaryakıt fiyatlarında tarihi rekor

Bu arada IMF'nin nakit para toplanmasına dair taleplerini karşılamaya yönelik yeni vergiler ve devalüasyon sonucunda 1 litre benzin fiyatı 22.20 rupi artışla 272 rupi, dizel fiyatı 17.20 rupi artışla 280 rupiye çıkarak tarihi rekor kırdı.
Pakistan Başbakanı İmran Han - Sputnik Türkiye, 1920, 09.04.2022

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *