İstanbul
Kapalı
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,9289 %0.23
37,0844 %-0.37
98.434,79 %-0.532
3.256,69 0,88
Ara
Muhalif. DÜNYA Pandemide tüketim çılgınlığı! İngilizler kullanmadıkları ürünlere 6,6 milyar sterlin harcadı

Pandemide tüketim çılgınlığı! İngilizler kullanmadıkları ürünlere 6,6 milyar sterlin harcadı

İngiltere'de yapılan ankete göre; tüketiciler koronavirüs pandemisinde satın alıp kullanmadığı ürünler için 6,6 milyar sterlinin üzerinde harcama yaptı.

Okunma Süresi: 2 dk

İngiliz sigorta şirketi Aviva'nın koronavirüs salgını döneminde tüketici eğilimlerine ilişkin 4 bin tüketici ile görüşerek anket yaptı.

Yapılan anketin sonuçlarına göre, ülkede salgın döneminde harcama yapan her 10 tüketiciden biri, satın alma kararlarına ilişkin pişmanlık yaşadığını belirtti.

Tüketicilerin salgın döneminde satın aldığı ve sonrasında bu kararlarına ilişkin pişmanlık duyduğu ürünler arasında konsol oyunları, yapı malzemeleri, bisiklet, giyim, müzik enstrümanları, mutfak eşyası, ekmek yapma makinesi, mobilya, bahçe oturma grubu, pizza fırını ve jakuzi gibi ürünler bulunuyor.

Ankete göre, salgın boyunca İngiltere'de tüketiciler, aslında daha sonra hiç kullanmayacakları ürünleri satın almak için 6,6 milyar sterlinin üzerinde harcama yaptı.

Salgın döneminde tüketicilerin bir bölümü, tatil yapmak üzere ayırdığı bütçeyi, daha sonra satın aldığı için pişmanlık duyduğu ürünlere harcadı. Tüketicilerin bir bölümü ise bu harcamaları salgın döneminde yeni bir hobi edinebilmek amacıyla yaptı.

Türkiye'de 5 milyon kişi ilk defa pandemide internetten alışveriş yaptı

Elektronik Ticaret Derneği Genel Sekreteri Enes Bahadır'ın açıklamalarına göre koronavirüs salgını sürecinde e-ticaret yapan işletme sayısı 320 bin civarına çıktı.  Bahadır, 4-5 yılda bekledikleri büyümenin birkaç ay içinde olduğunu ve daha önce internetten alışveriş yapmamış 5 milyon kredi kartının salgın sürecinde alışveirş yaptığını açıkladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *