42,7309 %0.06
50,0695 %-0.28
5.939,83 % 0,51
86.721,88 %0.292
Ara
Muhalif. DÜNYA Patladı: Etna, lav püskürtüyor

Patladı: Etna, lav püskürtüyor

İtalya'daki Sicilya'nın doğu kıyısında, Messina ve Katanya’ya yakın olan Etna Yanardağı, aralık ayından sonra ilk kez yeniden harekete geçerek patladı.

Okunma Süresi: 1 dk

İtalya'daki Sicilya'nın doğu kıyısında, Messina ve Katanya’ya yakın olan Etna Yanardağı, aralık ayından sonra ilk kez yeniden harekete geçerek patladı. Yanardağın lav püskürtmesi sebebiyle Katanya havaalanının faaliyetlerinde kısıtlamaya gidildi.

İtalyan haber ajansı ANSA'nın haberine göre, yanardağın magmatik kanallarındaki iç hareketlilik nedeniyle lav püskürttüğü ve dağdaki volkanik faaliyetlerin Ulusal Jeofizik ve Volkanoloji Enstitüsü (INGV) tarafından izlendiği bildirildi.

Havaalanı kriz masası, yanardağdaki volkanik hareket nedeniyle havaalanının iki sektörünü kapatıldığını, bir saatte 4 uçağın iniş yapmasına izin verileceğini, rötarların olabileceğini bildirmişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *