İstanbul
Hafif yağmur
6°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,9738 %0.21
37,2111 %-0.51
96.369,30 %0.113
3.309,39 0,40
Ara
Muhalif. DÜNYA Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Verşinin: Tahıl anlaşmasının uzatılmasına yönelik sorunlar hala çözülmedi

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Verşinin: Tahıl anlaşmasının uzatılmasına yönelik sorunlar hala çözülmedi

Okunma Süresi: 2 dk

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Verşinin, Birleşmiş Miletler (BM) İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Martin Griffiths ile yaptıkları görüşmede tahıl anlaşmasının uzatılmasına yönelik sorunların hala çözülemediğini söyledi.Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Verşinin ile Birleşmiş Miletler (BM) İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Martin Griffiths bugün Viyana’da, tahıl anlaşmasının uzatılmasına ve Rus tahılının Karadeniz üzerinden sevkiyatında yaşanan engellere dair görüşme gerçekleştirdi. Sergey Verşinin görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, tahıl anlaşmasının uzatılmasına yönelik ortadaki sorunların hala çözüşemediğini söyledi.

Tahıl anlaşmasında Rus tahılının da güvenli koridordan dünya pazarına sunulmasına yönelik maddelerin bulunduğunu ancak şuana kadar sadece bu koridordan Ukrayna tahılının sevk edildiğini belirten Verşinin, ”Paketteki bir maddeyi uygulayıp diğeriyle ilişkin hiçbir şey yapılmıyor. Bu çok önemli. Bu anlaşmanın uzatılmasıyla ilişkin sorunlar hala çözülmedi. 120 günlük süreç 18 Kasım’da sona eriyor. Verilmesi gereken kararlarda tüm şartları dikkate alıyoruz” ifadelerini kullandı.Ukrayna tahılının yoksul ülkelerden çok Avrupa ülkelerine sevk edildiğine dair Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in daha önce itirazlarının bulunduğunu hatırlatan Verşinin, ”BM’den gelen bilgilere göre tahıl öncelikle Avrupa Birliği (AB) ülkelerine ve Türkiye’ye ihraç ediliyor. Buna rağmen Rusya’nın kıtlığa neden olduğuna yönelik söylemler Batılıların iki yüzlülüğünü gösteriyor” dedi. (İHA)

Kaynak: T24

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *