İstanbul
Parçalı bulutlu
11°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
38,4292 %0.2
43,8350 %-0.02
4.100,03 % -0,72
94.048,28 %-0.359
Ara
Muhalif. DÜNYA Sıradan bir kaza: Merkez Bankası'na giden paralar yolda dağıldı, vatandaşlar topladı!

Sıradan bir kaza: Merkez Bankası'na giden paralar yolda dağıldı, vatandaşlar topladı!

Rusya'da basılan paraların Suriye Merkez Bankası'na ulaştırılmak üzere bir Şam'a gönderilen paraları taşıyan aracının yolda lastiği patlayarak devrilmesi sonucu, yola saçılan paralar vatandaşlar tarafından toplandı. Suriye Merkez Bankası, paraların tamamının geri alındığını duyurdu.

Okunma Süresi: 2 dk

Suriye Merkez Bankası'na ait Rusya'da basılan paralardan bazıları, Şam’a doğru taşınırken yolda yaşanan bir kaza nedeniyle yola saçıldı. Kargo uçağıyla ülkeye getirilen paralar, havalimanından merkeze doğru taşınırken, yolda  aracın lastiği patladı ve araç takla attı. Bu sırada yola saçılan paralara vatandaşlar müdahale etti. Ancak olay yerine gelen güvenlik güçleri, paraları geri topladı. Suriye Merkez Bankası, kaybolan paraların tamamının geri alındığını duyurdu.

Suriye, Esat yönetimi döneminde, ülke paralarını basma işini Rusya Merkez Bankası'na vermişti ve bu anlaşma hala geçerli. Bu nedenle Suriye lirası, Rusya'da basılmaya devam ediyor.

Paraların hepsi geri alındı

Geçtiğimiz günlerde Rusya'dan gelen yeni paralar, sivil araçlarla Suriye Merkez Bankası'na taşındı. Ancak Şam-Humus Karayolu'nda yaşanan talihsiz bir olayda, araçlardan birinin lastiği patlayarak takla attı. Olay sonrası yola saçılan paralar, çevredeki Suriyeliler tarafından toplandı, ancak güvenlik güçleri kısa sürede olay yerine gelerek paraları geri almayı başardı.

Suriye'nin yeni yönetimi, Merkez Bankası'ndaki likidite krizini aşmakta zorluk çekiyor. Esat rejiminin çöküşüyle birlikte ekonomik sıkıntılar daha da derinleşti. Bu sebeple, Merkez Bankası günlük para çekme limitlerini sınırlamaya başladı. İlk başta günde 200 bin Suriye lirası (yaklaşık 20 dolar) olan çekim limiti, son günlerde 500 bin Suriye lirası olarak güncellendi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *