İstanbul
Hafif yağmur
6°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,9719 %0.22
37,3555 %-0.1
98.300,00 %0.491
3.329,96 1,02
Ara
Muhalif. DÜNYA Slovenya ve Karadağ’da halk sandık başında

Slovenya ve Karadağ’da halk sandık başında

KAYNAK: AA
Okunma Süresi: 2 dk

LJUBLJANA/PODGORICA (AA) Balkan ülkelerinden Slovenya'da cumhurbaşkanlığı seçimi, Karadağ'da da yerel seçim için oy kullanma işlemi başladı.

Slovenya'da kayıtlı 1 milyon 696 bin 893 seçmen, ülke genelinde açılan 3 bin 183 sandıkta yerel saatle 07.0019.00 arasında oylarını kullanabilecek.

Cumhurbaşkanı olmak için 7 adayın yarıştığı Slovenya'da halk 1991'de bağımsızlık ilanının ardından 5'inci cumhurbaşkanını seçecek.

Cumhurbaşkanlığı için yarışan adaylar arasında Slovenya Demokratik Partisinin (SDS) desteklediği bağımsız aday Anze Logar, Slovenya Korsan Partisi ile Avrupa Yeşiller Partisinin desteğini alan bağımsız kadın aday Natasa Pirc Musar ve Özgürlük Hareketi (PS) lideri ve Başbakan Robert Golob'un desteğini alan Sosyal Demokratların (SD) adayı Milan Brglez dikkati çekiyor.

Slovenya'daki diğer cumhurbaşkanlığı adayları ise muhafazakar muhalefet Yeni Slovenya'nın (NSİ) adayı Janez Cigler Kralk, küçük bir parti olan Resni.ca'nın adayı Sabina Sencar, bağımsız aday Vladimir Prebilic ve sol aday Miha Kordis olarak açıklandı.

Ülke genelinde yapılan seçim anketlerine göre, seçimde en çok oyu alacak iki adayın 13 Kasım'da yapılacak ikinci tura kalması öngörülüyor.

Karadağ'da yerel seçim yapılıyor

Karadağ'da da kayıtlı 345 bin seçmen yerel yönetimleri belirlemek üzere oylarını kullanmaya başladı. Karadağlılar, başta başkent Podgorica olmak üzere 14 kentte yerel yönetimlerdeki isimleri belirleyecek.

Başkent Podgorica'da Cumhurbaşkanı Milo Djukanovic'in lideri olduğu Demokratik Sosyalist Parti (DPS) ile muhalefet partileri arasında ciddi bir yarışın olacağı öngörülüyor.

Dritan Abazovic başbakanlığındaki hükümetin 20 Ağustos'ta güvenoyu alamaması üzerine başlayan siyasi krizin gölgesinde gerçekleşen seçimin resmi olmayan ilk sonuçlarının gece yarısından önce açıklanması bekleniyor.

Kaynak: AA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *