İstanbul
Orta şiddetli yağmur
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,4679 %-0.04
36,6762 %0.23
3.511.629 %2.251
3.057,91 0,15
Ara
MUHALIF GAZETECILIK DÜNYA Sri Lanka'da "alkollü fil kullanmak" yasaklandı

Sri Lanka'da "alkollü fil kullanmak" yasaklandı

Sri Lanka'da yeni çıkarılan hayvanları koruma yasası kapsamındaki yasaklar belli oldu, en ilgi çekeni ise "Alkollü fil kullanma" yasağı oldu.

Güney Asya ülkesi Sri Lanka'da yeni çıkarılan hayvanları koruma kanunu dahilinde her fil için üzerinde DNA kaydının bulunduğu fotoğraflı biyometrik kimlik çıkarılması zorunlu kılındı. Yaban Hayatı Koruma Bakanı Wimalaweera Dissanayaka geçtiğimiz günü yaptığı açıklamada yasakları anlattı. Sri Lanka'da yaşamayanların dikkatini ise bir yasak çekti. Ülkede alkollü fil kullanmak yasaklandı.

Bakan, bu yasağı şu sözlerle ifade etti:

"Fillerin sahipleri veya velayetini elinde bulunduranlar, binicinin çalışırken herhangi bir içki ve zararlı uyuşturucu kullanmaması sağlanmalı."

YASAKLAR ÇİĞNENİRSE HAPİS CEZASI UYGULANACAK

Diğer yandan Sri Lanka'da 200 evcil fil, yaban hayatındaysa 7 bin 500 civarı fil var. AFP haber ajansı, Sri Lankalıların zenginliklerini göstermeleri için birçok insanın hatta rahiplerin bile fil sahiplendiğini yazdı. Fakat ülkede sıklıkla hayvanlara kötü muamele yapılıyor. Bu neden Sri Lanka yönetimi, yeni çıkarılan hayvanları koruma kanunuyla bir dizi düzenleme getirdi. Evcil filler artık günde 2,5 saat yıkanacak ve 6 ayda bir sağlık kontrolleri yapılacak.

Yeni kanunla çalıştırılan filler için de kısıtlamalar getirildi. Yavru fillerin çalıştırılması ve annelerinden ayrılması yasaklandı. Ağaç kesiminde kullanılan filler, gece saatlerinde ve günde 4 saatten fazla çalıştırılamayacak. Turizm sektöründeki fillere de artık 4 kişiden fazlası binemiyor. Eyerin iyi ve yastıklı olması gerekiyor.

Bu kısıtlamaların ihlal edilmesi halinde fil sahiplerini üç yıl hapis cezası bekliyor. Independent Türkçe'nin haberine göre, böyle bir durumda hayvanlar da devlet korumasına alınıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *