İstanbul
Rain and snow
5°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,8930 %-0.04
37,3022 %-0.27
98.589,53 %0.247
3.308,70 0,12
Ara
Muhalif. DÜNYA Tahıl taşıyan ilk gemi Ukrayna'nın Odessa Limanı'ndan ayrıldı

Tahıl taşıyan ilk gemi Ukrayna'nın Odessa Limanı'ndan ayrıldı

Mısır taşıyan gemi, İstanbul'da denetimden sonra Lübnan'a geçecek

Okunma Süresi: 1 dk

Tahıl koridoru anlaşması kapsamında Ukrayna'nın Odessa Limanı'ndan ilk geminin yola çıktığı belirtildi. Geminin Lübnan'a 26 bin ton mısır taşıdığı aktarıldı.

Ukrayna'nın Odessa Limanı'nda tahıl taşıyan ilk geminin yola çıktığı bildirildi. Gemi, İstanbul'da denetimden sonra Lübnan'a ilerleyecek. 

Razoni isimli Sierra Leone bayraklı kuru yük gemisinin 26 bin ton mısır taşıdığı belirtildi.

Ne olmuştu?

Rusya'nın 24 Şubat'ta Ukrayna'da başlattığı savaştan bu yana Ukrayna limanlarında bulunan milyonlarca ton tahılın sevkiyatı engellenmişti. 

Ukrayna'da bloke durumdaki tahılın çıkarılması için yapılan görüşmeler sonucu Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres'in bulunduğu Rus ve Ukraynalı heyetlerin İstanbul'a geldiği toplantılarda tahıl sevkiyatı için anlaşmalar imzalanmıştı. 

Tahıl koridoru anlaşmasının imzalanmasından saatler sonra Rus güçlerinin Odessa'yı vurması, sürecin başlamasını geciktirirken Rusya, saldırının sevkiyatı etkileyecek altyapıyı hedef almadığını söylemişti. 

Varılan anlaşma kapsamında Birleşmiş Milletler, Türkiye, Rusya ve Ukrayna'dan yetkililerin görev alacağı Müşterek Koordinasyon Merkezi, İstanbul'da açıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *