İstanbul
Sisli
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
38,4292 %0.2
43,8350 %-0.02
4.100,03 % -0,72
94.698,99 %1.406
Ara
Muhalif. DÜNYA Türkiye sınırında Gazelliler için iki büyük çadır kent hazırlığı

Türkiye sınırında Gazelliler için iki büyük çadır kent hazırlığı

Türkiye ve Katar'ın desteğiyle, Suriye'nin kuzeyindeki iki büyük çadır kentte Gazzelilerin yerleştirilmesi için çalışmalar başladı. Planın uygulamasında sivil toplum kuruluşları da yer alıyor.

Okunma Süresi: 2 dk

Suriye'nin kuzeyinde, Türkiye sınırına yakın bölgede yer alan El Bab-Ahtarin hattı ile Azez’in doğusunda kurulu iki büyük çadır kent, yerinden edilmiş Gazzeliler için yeniden düzenleniyor. Türkiye ve Katar'ın destek verdiği plan kapsamında, söz konusu alanların geçici barınma merkezlerine dönüştürülmesi hedefleniyor.

Suriye resmi haber ajansı SANA’nın geçtiği bilgilere göre, ülkede güvenlik koşullarının iyileşmesiyle birlikte çok sayıda Suriyeli, yaşadığı bölgelere geri dönmeye başladı. Bu gelişmeyle birlikte, kampların mevcut işlevleri yeniden değerlendirildi ve yeni ihtiyaçlara göre düzenleme yapılması kararlaştırıldı.

Sivil Toplum Kuruluşları Sahada

Planın hayata geçirilmesinde sivil toplum kuruluşları da aktif rol üstleniyor. Uluslararası yardım kuruluşu Avaaz ile Türkiye merkezli İHH’nın, kamp hazırlıkları ve lojistik süreçlerde görev aldığı belirtildi.

Gazeteci Ariel Oseran’ın aktardığına göre, Gazzelilerin bu bölgeye yerleştirilmesi, bazı uluslararası diplomatik temaslarla bağlantılı olabilir. İddialara göre bu gelişme, Şam’a yönelik yaptırımların gevşetilmesi gibi daha geniş bir diplomatik sürecin parçası olabilir. Ancak bu bilgiler henüz resmi kaynaklarca doğrulanmış değil.

Geçmişte Sınır Güvenliği İçin Kullanılmıştı

Söz konusu kamplar, Suriye iç savaşının en yoğun dönemlerinde, Türkiye’ye yönelik kitlesel göçü sınırlamak amacıyla inşa edilmişti. Yeni düzenlemeyle bu alanların, savaş mağduru diğer topluluklara geçici barınma imkânı sunacak şekilde kullanılması planlanıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *