İstanbul
Orta şiddetli yağmur
2°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,0877 %0.11
37,4250 %0.1
95.898,99 %-2.506
3.355,27 -0,08
Ara
Muhalif. DÜNYA Ukrayna: Rus limanlarına giden tüm gemiler askeri hedef sayılabilir

Ukrayna: Rus limanlarına giden tüm gemiler askeri hedef sayılabilir

Okunma Süresi: 2 dk

Ukrayna, Rusya'nın dün yaptığı açıklamaya benzer bir şekilde, Rus limanlarına giden tüm gemilerin "askeri hedef" sayılabileceğini ifade etti. 

Ukrayna Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Ukrayna'nın Rus limanları veya Ukrayna'nın Rus işgalindeki bölgelerine giden gemilerin tehdit olarak nitelendirilebileceği ve hedef alınabileceği belirtildi. 

Rusya Savunma Bakanlığı, dün geceden itibaren Ukrayna limanlarına giden tüm gemilerin “potansiyel askeri yük taşıyıcısı” olarak değerlendirileceğini bildirmişti.

Rusya Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, tahıl anlaşmasının sona erdiği ve Karadeniz'deki insani koridorların azaltıldığı belirtildi.

Rusya, Türkiye ve Birleşmiş Milletler'in (BM) arabuluculuğunda imzalanan, Rusya'nın işgalinden sonra Ukrayna limanlarında mahsur kalan milyonlarca ton tahılın dünyaya ulaştırılmasını sağlayan Tahıl Anlaşması'na katılımını pazartesi günü durdurduğunu duyurdu.

Rusya, kendi tahıl ve gübresini ithal etmesi yönünde verilen sözlerin tutulmamasını kararına gerekçe olarak göstermişti. Moskova ayrıca, anlaşma kapsamında tahılın söz verildiği üzere en yoksul ülkelere ulaştırılmadığını iddia ediyor. BM ise anlaşmanın gıda fiyatlarını küresel olarak yüzde 20 oranında düşürerek en yoksul ülkelere yardımcı olduğunu belirtti. 

Dünya Gıda Programı'na göre, anlaşma kapsamında ihraç edilen tahılın yüzde 46'sı Asya'ya, yüzde 40'ı Batı Avrupa'ya, yüzde 12'si Afrika'ya ve yüzde 1'i Doğu Avrupa'ya gitti. 

Rusya, geçen yıl içinde Tahıl Anlaşması'nı üç kez uzatırken, Kırım'da filosuna yapılan saldırının ardından ekim ayında kısa süreliğine katılımını askıya almıştı. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *