Ukrayna ve ABD heyetleri, Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde, Rusya-Ukrayna savaşının sona erdirilmesi için görüşmelere başladı. Ukrayna Dışişleri Bakanlığı’nın Telegram hesabından yapılan açıklamaya göre, toplantı resmen başlamış bulunuyor.
Ukrayna Heyeti'nin Katılımı
Toplantıya katılanlar arasında, Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkanı Andriy Yermak, Ukrayna Dışişleri Bakanı Andrii Sybiha, Savunma Bakanı Rüstem Umerov ve Devlet Başkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Pavel Palis de yer alıyor. Volodimir Zelenski daha önce yaptığı açıklamada, Cidde’deki görüşmelerde bu isimlerin yer alacağını ifade etmişti.
Yermak’tan Açıklama
Andriy Yermak, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ABD heyetiyle iş birliği yapmaya hazır olduklarını belirtti. Ayrıca, Ukrayna'nın çıkarlarını koruyacak ve savaşın sona erdirilmesine yönelik net bir vizyonla çalışacaklarını söyledi.