İstanbul
Orta şiddetli yağmur
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,4679 %-0.04
36,6762 %0.23
3.511.629 %2.251
3.057,91 0,15
Ara
MUHALIF GAZETECILIK EĞİTİM MEB, 17 yılın en düşük atamasını yaptı

MEB, 17 yılın en düşük atamasını yaptı

Bu yıl 60 bin atama bekleyen öğretmenler, MEB'in 20 bin atama yapacağını duyurmasına tepki gösterdi. Öğretmenler ek atama yapılmasını talep ediyor.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB), 20 bin öğretmen ataması ile son 17 yılın en düşük atamayı yapması, alanında birinci olan Aysel Şahin’i de dışarıda bıraktı. 

Yıllardır atama bekleyen, Fransızca öğretmenliği alanında 2018’de Türkiye üçüncüsü, 2019’da Türkiye ikincisi olan Şahin, atanabilmek için 2020’de Türkiye birincisi oldu ancak kontenjan olmadığı için açıkta kaldı. Eğer 16 Eylül’e kadar en atama yapılmazsa ve Fransızca öğretmenliği için kontenjan açılmazsa, Şahin’in Türkiye birinciliği puanı geçerliliğini yitirecek. Cumhuriyet’e konuşan Şahin, 2019’da ikinci olmasına karşın atanamaması nedeniyle çocuğuyla birlikte bakanlığa görüşmeye gitmek istediğini ancak yolda trafik kazası geçirdiğini kaydederek “‘Birinci olmaktan başka çarem yok, kızımın geleceği için buna mecburum’ dedim. Yeri geldi çocuğumu görmedim, ders çalıştım. Birinci oldum, sonuç yine hüsran. Bakanlığı arayıp neden kontenjan verilmediğini sorduğumda, ‘Hiç mi kontenjan vermemişiz’ cevabını aldım” ifadelerini kullandı.

56 AÇIK VAR
Fransızca öğretmenliği için toplam 56 açık olduğunu ancak buna karşın bir tane dahi kontenjan verilmediğini vurgulayan Şahin, “Okulları tek tek arayıp açık var mı diye sordum. Müdürler de ‘Biz bakanlığa iletiyoruz, bakanlık bize ‘Fransızcayı veremem’ diyor’ yanıtını verdi. Biz bu kadar emeği boşuna mı verdik? Mezun olan arkadaşlarımın çoğu otellerde çalışıyor. Ben otellerde çalışmak istemiyorum. Bizim suçumuz ne?” ifadelerini kullandı. Kontenjan açılmamasının nedenini öğrenmek istediğini söyleyen Şahin, “Ek atama talebimizi yineliyoruz. Ek atamayı bütün öğretmen arkadaşlarım için istiyorum. Ek atama olmazsa, dava açacağım. 2013’te bir branşta birincinin atanamadığı ortaya çıkınca ek kontenjan verilmişti” diye konuştu. Şahin, sınavın belli illerde yapıldığını, bu nedenle sınav ücretinin üstüne her yıl yol ücreti de ödediğini ve bu durumun külfet oluşturduğunu belirtti.

ÖĞRETMENLER 60 BİN ATAMA BEKLİYORDU
MEB, 2021 için son 20 bin atama yapılacağını açıklamış, son 17 yılın en düşük rakamı olan bu atama tepki çekmişti. Bu yıl 60 bin atama bekleyen öğretmenler, bu süreçte farklı illerde eylemler düzenledi, bakanlıkla görüşmeler gerçekleştirdi, sosyal medyada çalışmalar yaptı ancak ek 40 bin atama açıklanmadı. Bu sayı, en çok 2020’de KPSS’ye giren öğretmen adaylarını etkiledi. Çünkü, 2020 KPSS’nin puanlarının geçerlilik süresi, öğretmenler için bir yıl olarak belirlendi. Bu süre de 16 Eylül’de doluyor. Bu nedenle atanamayan öğretmenler, puanları geçersiz olmadan önce ek 40 bin atama yapılmasını talep ediyor.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *