İstanbul
Orta şiddetli yağmur
3°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,1162 %0.03
37,7575 %0.52
96.141,37 %-0.126
3.382,62 0,45
Ara
Muhalif. EĞİTİM Şikayetler, 'zincir özel okullara' yeni düzenleme getirdi!

Şikayetler, 'zincir özel okullara' yeni düzenleme getirdi!

Özel Öğretim Kurumları yönetmeliğinde yapılan değişiklikle ilgili 81 ilin valisine gönderilen ayrıntılı yazıda önemli düzenlemeler yer alıyor. Artık kuruma marka vermek için aynı türden en az 5 okul şartı getirilirken, bu okulların en az 5 yıl faaliyette olması gerekiyor. Yapılan değişikliklerle özel öğretim kurumlarının kalitesi ve standartları artırılmayı hedefleniyor.

KAYNAK: HABER MERKEZİ
Okunma Süresi: 2 dk

Sayıları artan zincir okullara yönelik şikâyetler artınca Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği'nde düzenlemeye gidildi.

81 ilin valisine marka lisans sözleşmelerine dair hüküm de dahil olmak üzere yapılan değişikliklerin yer aldığı ayrıntılı yazı gönderildi.

EN AZ 5 KURUM ŞARTI

Türkiye'den Mahmut Özay'ın haberine göre; özel öğretim kurumu markasını başka kişilere kullandırabilmesi için artık aynı türde en az 5 kurumu bulması gerekiyor.

• ‘Aynı tür’ ibaresi okul, özel öğretim kursu, özel muhtelif kurs, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezi, sosyal etkinlik ve gelişim merkezi gibi farklı alanlarda faaliyet yürüten kurum türlerini ifade ediyor.

• Kurumların her birinin en az 5 yıl boyunca faaliyette olma şartı da eklendi. Bunları sağlayan kurumlara 3 kat sınır ile izin verilecek. Markasını en fazla 15 kurucuya kullandırma hakkına sahip olacak. Daha fazlasını istiyorsa yeni kurumlar açarak başka kuruculara markasını kullandırabilecek.

• Tüm şartların sağlanması durumunda sahipler, sayıyı artırabilmek için yeni kurumlar açtığı zaman onlar için de ilave beş yıla gerek duyulmuyor.

• Daha önce açılmış ve marka lisans sözleşmesi yapmış olanların yaptıkları marka lisans sözleşmesi sayıları yeni düzenlemede de dikkate alınacak. Burada belirleyici olan kişinin aynı marka adıyla sahip olduğu kurum sayısı olacak.

• Daha önce yapılmış marka lisans sözleşmeleri o günkü mevzuat kapsamında yapıldığından onlarla ilgili başka bir işleme gerek yok. Bu konuya yönelik ayrı bir yönerge çalışmasına da olmayacak. Başvuru durumunda MEB, bu talepleri MEBBİS ekranı üzerinde kontrol edecek. Bütün incelemeler sistem üzerinden yapılacağı için denetimlerde tüm işlem adımları kontrol edilebilecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *