İstanbul
Parçalı az bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,7549 %0
37,3001 %-0.61
101.854,42 %2.576
3.176,44 0,81
Ara
Muhalif. EKONOMİ 49 bin 419 "Evim mağdurları"nın, alacakları 764.6 milyon TL

49 bin 419 "Evim mağdurları"nın, alacakları 764.6 milyon TL

TMSF yetkilileri, BDDK tarafından tasfiye edilen 21 şirketten hiçbirinin mal varlığının, müşterilerin alacaklarını karşılamaya yetmediğini belirtti

Okunma Süresi: 2 dk

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun (TMSF), kamuoyunda evim mağdurları olarak bilinen 21 tasarruf finansman şirketinin kapatılması nedeniyle mağdur sayısının 49 bin 419, bu kişilerin alacaklarının 764.6 milyon TL olduğunu açıkladı. Kişileri faizsiz modelle ev ve araba yapan 21 şirket temmuz ayında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından kapatılarak tasfiye süreci TMSF’ye devir edilmişti.

Dünya'dan Leyla İlhan'ın haberine göre TMSF yetkilileri, BDDK tarafından tasfiyesine karar verilen 21 şirketten hiçbirinin mal varlıklarının, müşterilerin alacaklarını ödemek için yeterli olmadığını belirtti.

TMSF tarafından, şirketlerin ortakları ve yöneticilerinin tüm hak, mal ve varlıklarına ihtiyati haciz işlemi uygulandığı kaydedilirken, “Şirketlerin mal varlığı değerlerinin ve hak sahiplerinin menfaatlerinin korunması ve şirket giderlerinin azaltılmasını teminen, hazırlanan tasfiye eylem planı çerçevesinde, şirketlerin genel müdürlükleri ve şubelerinde gerekli güvenlik ve koruma tedbirleri alınmış, ülke çapındaki 402 şubenin tümü kapatılıp, norm kadro fazlası personelin iş akitleri feshedildi. Yine, şirket aktifleri tespit edilerek koruma altına alınıp, söz konusu varlıkların paraya çevrilmesi için değerleme çalışmaları başlatıldı” denildi.

Mal varlıkları oranında alacaklılara ödeme yapılacak

Yeminli mali müşavir raporlarının tamamlanmasına müteakip, tasfiye başlangıç bilançoları Fon Kurulu tarafından onaylandıktan sonra; 6102 sayılı TTK’nın 541’inci maddesi gereğince alacaklıların alacak kayıt işlemlerine geçileceği ve yapılacak sıra cetveli ile şirket malvarlığı oranında alacaklılara dağıtım yapılacağı duyuruldu.

Bir yandan da şirket pay sahipleriyle, fon açıklarının kapatılması ya da şirket birleştirilmesi yoluyla idari çözümlemelerin, 6183 sayılı Kanun kapsamında takiplerle cebri icra çözümlemelerinin yürütülmekte olduğu açıklanırken, diğer taraftan, gerek mağdur temsilcileri ile yapılan toplantılar, gerekse fon ve şirketlerin internet sayfalarında yapılan duyurularla da kamuoyunun bilgilendirildiği kaydedildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *