İstanbul
Parçalı az bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,7508 %0.01
37,3191 %-0.56
103.034,54 %3.513
3.172,74 0,69
Ara
Muhalif. EKONOMİ Buğday fiyatlarında yeni rekor

Buğday fiyatlarında yeni rekor

Buğday vadeli kontratları, Kuzey Amerika'nın ovalarından Rusya’da Urallara, kuraklığın mahsulü olumsuz etkilemesi ve küresel stoklarda azalma tehdidini getirmesi ile birlikte yeni zirveler civarına yükseldi.

Okunma Süresi: 1 dk

Ay çöreği, simit ve pizza hamurlarının yapımında kullanılan ilkbahar buğdayı, kile başına 10 dolar seviyesinin üzerindeki yükselişini sürdürdü ve 2012’den bu yana en yüksek seviyeleri civarında işlem görüyor.

Çok amaçlı un üretimi için kullanılan sert kırmızı kış buğdayı 2014’ten beri en yüksek seviyesini gördü. Kek, kurabiye ve kraker yapımında kullanılan yumuşak kış buğdayı için gösterge vadeli kontratlar da yükseldi.

Bloomberg'in aktardığına göre, ilkbahar buğdayı fiyatları, tüm buğday çeşitlerine yönelik talebin arttığı bir ortamda, Cuma günü sona eren hafta ile birlikte üst üste altı haftadır değer kazanarak iki yılı aşkın sürenin en uzun haftalık yükseliş serisini gerçekleştirdi.

ABD’de üç aylık meteoroloji tahmini, ülkenin kilit buğday bölgelerinin bazılarında kuraklığın artacağını işaret ediyor. Bu durum, gübre fiyatlarındaki sert yükseliş ile birlikte ortaya çıktı ve tarım kesimi için maliyetlerin artmasına yol açarken, üretim üzerinde daha fazla baskı oluşturuyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *