İstanbul
Parçalı bulutlu
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
38,4292 %0.2
43,8350 %-0.02
4.100,03 % -0,72
94.939,74 %0.404
Ara
Muhalif. EKONOMİ Evde Bakım Yardımı ödemeleri başladı: 5,4 milyar lira hesaplara yatırılıyor

Evde Bakım Yardımı ödemeleri başladı: 5,4 milyar lira hesaplara yatırılıyor

Aile Bakanı Göktaş, 544 bin kişiye toplam 5,4 milyar lira Evde Bakım Yardımı ödemesinin başladığını duyurdu.

Okunma Süresi: 2 dk

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, evlerinde bakımı sağlanan tam bağımlı bireyler ve onların ailelerine yönelik yapılan Evde Bakım Yardımı ödemelerinin başladığını açıkladı. Bakan Göktaş, bu kapsamda Nisan ayı için toplam 5,4 milyar liranın hak sahiplerinin hesaplarına yatırılmaya başlandığını duyurdu.

544 bin kişi yararlanıyor

Bakanlık tarafından sunulan en önemli aile odaklı bakım modellerinden biri olan Evde Bakım Yardımı'nın, 2006 yılında başlatıldığı hatırlatıldı. Yardım programı, engelli bireylerin öncelikli olarak aileleriyle birlikte desteklenmesini amaçlıyor.

Göktaş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Evde Bakım Yardımı ile engellilerin yaşadıkları ortamdan ayrılmadan, ailesiyle birlikte yaşayarak sosyal bağlarını korumasını hedefliyoruz. Bu destek, hem aile bütünlüğünün muhafaza edilmesini sağlıyor hem de engelli bireyin daha konforlu bir hayat sürmesini mümkün kılıyor.”

Aylık ödeme 10 bin 125 TL

Evde Bakım Yardımı kapsamında hak sahibi başına aylık 10 bin 125 TL ödeme yapıldığını belirten Bakan Göktaş, bu ay itibarıyla ortalama 544 bin vatandaşın bu destekten yararlandığını söyledi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın engelli bireylerin toplumla bütünleşmesini sağlamak için hak temelli sosyal yardım modelleri geliştirmeye devam ettiğini belirten Göktaş, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:

“Ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum. Engellilik alanında sürdürülebilir, şeffaf ve adil bir destek sistemi kurmak için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *