İstanbul
Kapalı
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,9736 %0.33
37,0585 %-0.52
98.232,02 %0.526
3.259,85 0,98
Ara
Muhalif. EKONOMİ İSO ve İTO Kalkınma Kurulundan çıkarıldı

İSO ve İTO Kalkınma Kurulundan çıkarıldı

Kalkınma Kurullarının üye yapısında yapılan değişiklikle İstanbul, Ankara ve İzmir Kalkınma Ajansları Kalkınma Kurulu üye sayıları artırıldı.

Okunma Süresi: 2 dk

Söz konusu değişiklikle daha önce üye gönderen ve aralarında İstanbul Sanayi Odası (İSO) ile İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) da yer aldığı bazı kurumlar listeden çıkarıldı.

Kalkınma Ajanslarının danışma organı niteliğinde görev yapan Kalkınma Kurullarının üye yapısında değişikliğe gidildi.

İstanbul, Ankara ve İzmir Kalkınma Ajansları Kalkınma Kurulu üye sayıları artırılırken, daha önce üye gönderen bazı kurumlar da listeden çıkarıldı.

İstanbul’da İstanbul Sanayi Odası (İSO) ve İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) Kalkınma Kurulu üyeliklerinden çıkarılması dikkat çekti.

Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile halen görev yapan Kalkınma Kurulu Üyelerinin tamamının görev süreleri sona erdi. Yeni kararda, kurula temsilci göndereceği belirtilen kurumlar ise yeni üye seçimi yapacaklar.

Sadece tek ilden oluşan Kalkınma Ajansları için geçerli olan düzenleme kapsamında, Kalkınma Kurulu Üye sayıları 26’dan 50’ye çıkarıldı.

İstanbul’da iki oda ve iki birlik çıkarıldı
İstanbul Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu’nun üye sayısı 26’dan 50’ye çıkarıldı. Yedek üye sayısı ise 4’ten 25’e çıkarıldı.

Bu ajansta, İTO ve İSO gibi iki kurumun üye listesinden çıkarılması dikkat çekti. Ayrıca, İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği, İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği de üye listesinden çıkarıldı. TİM, DEİK, MÜSİAD gibi kurumlar yerlerini korudu.

Dünya Etnospor Konfederasyonu, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Türkiye Tasarım Vakfı, Bağcılar ve Beyoğlu Belediyeleri ise listeye yeni giren kurumlardan bazıları oldu.

Ankara’da dahil olan OSB sayısı arttı
Ankara’da listeye giren OSB sayısı arttı. Ankara Sanayi Odası 1, 2-3’üncü OSB’ler, Yenimahalle ve Ayaş Belediyeleri üye listesine girerken, Kahramankazan ve Gölbaşı Belediyeleri listeden çıkarıldı.

İzmir Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu üyeliğinden İzmir Ticaret Odası çıkarılırken, Kızılay İzmir Şubesi, Birlik Vakfı İzmir Şubesi, Bayındır, Kınık ve Kiraz Belediyeleri üye listesine dahil edildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *