İstanbul
Az bulutlu
3°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,4594 %0.07
38,2432 %0.19
88.165,92 %-7.652
3.444,90 -0,34
Ara
Muhalif. EKONOMİ JPMorgan, Merkez Bankası'nın gelecek aylarda faiz indirimine devam edeceğini düşünüyor

JPMorgan, Merkez Bankası'nın gelecek aylarda faiz indirimine devam edeceğini düşünüyor

ABD'li dev banka JPMorgan, Merkez Bankası'nın faiz indirimlerine mart ve nisan aylarında 250'şer baz puan düşürerek devam etmesini bekliyor.

KAYNAK: HABER MERKEZİ
Okunma Süresi: 1 dk

JPMorgan, SGK'nin muayene katılım paylarında ocak ayında yaptığı artışları tersine çeviren kararlar alması ve ücretleri indirmesi sonrası şubat ayı için yaptığı aylık ve yıllık enflasyon tahminlerini aşağı yönlü revize etti.

JPMorgan yaptığı değerlendirmede, "Türk hükümeti, sağlık fiyatlarındaki düzenlenmiş artışları kısmen tersine çevirdi ve toplam potansiyel etkisi yüzde 1'e kadar ulaşabilir" dedi.

JPMorgan, sağlık fiyatlarındaki aşağı yönlü ayarlamalar nedeniyle şubat ayı için aylık TÜFE beklentisini yüzde 3,5'ten yüzde 2,7'ye indirdi.

“Yıllık enflasyon yüzde 40'ın altına iner”

Ocak ayında yüzde 42,1 olan manşet enflasyonun olumlu baz etkisiyle şubat ayında yüzde 39,6'ya gerilemesi bekleyen JPMorgan'ın önceki beklentisi yüzde 40,7 seviyesiydi.

JPMorgan, uygulanan enerji fiyat artışlarının sağlık fiyatlarındaki aşağı yönlü ayarlamaları telafi edebilecek olması nedeniyle, 2025 yıl sonu enflasyon tahminlerin yüzde 27,2 olarak koruduklarını da vurguladı.

“Faiz indirimleri mart ve nisanda devam edecek”

JPMorgan yayınladığı raporda ayrıca, "TCMB'nin mart ve nisan aylarında 250'şer baz puanlık faiz indirimlerine devam edeceğini ve nisandan sonra 5 toplantıda faizi 200'er baz puan indirerek 2025 yılını yüzde 30 seviyesinde politika faizi ile tamamlayacağı beklentilerimize güveniyoruz" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *