İstanbul
Orta şiddetli yağmur
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,5460 %0.28
36,6600 %-0.01
3.542.942 %0.377
3.101,76 0,27
Ara
Muhalif. EKONOMİ Ödeme teknolojisi devinden büyük adım!

Ödeme teknolojisi devinden büyük adım!

Ödeme teknolojisi devi Visa bugün yaptığı açıklamada bir CryptoPunk satın alarak NFT dünyasına girdiğini duyurdu.

Visa Pazartesi günü yaptığı açıklamada, binlerce NFT tabanlı dijital avatardan biri olan “CryptoPunk”ı yaklaşık 150.000 dolar değerinde ethereum karşılığında satın aldığını söyledi. Fungible token anlamına gelen NFT , sanal bir öğenin sahipliğini temsil etmek için tasarlanmış benzersiz bir dijital varlıktır. NFT’ler genellikle nadir ticaret kartları ve sanat eserleri gibi fiziksel koleksiyon öğeleriyle karşılaştırılmıştır.
Visa Kripto Başkanı Cuy Sheffield Pazartesi günü bir blog yazısında, “NFT’lerin perakende, sosyal medya, eğlence ve ticaretin geleceğinde önemli bir rol oynayacağını düşünüyoruz. Müşterilerimizin ve ortaklarımızın katılımına yardımcı olmak için, küresel bir markanın bir NFT satın alması, depolaması ve kullanması için altyapı gereksinimlerinin ilk elden anlaşılmasına ihtiyacımız var” dedi.  Sheffield, CryptoPunks’ın “kripto topluluğu için kültürel bir simge” haline geldiğini söyledi.
Son zamanlarda birkaç büyük firma NFT’leri deniyor. Christie’s, bazıları milyonlarca dolar değerinde olan birkaç NFT’yi açık artırmaya çıkardı. Müzayede evi, dijital sanatçı Beeple tarafından oluşturulan bir görüntünün 69 milyon dolara satıldığı mart ayında rekor kırdı.  Bu arada, CNN, The New York Times ve Fortune dergisi de dahil olmak üzere bir dizi medya yayını kendi NFT’lerini sattı.

Ancak bazı eleştirmenler NFT’lere şüpheyle bakıyor. Bu tür jetonlar dijital bir sahiplik sertifikasını temsil etse de, alıcılar temel öğeye sahip değildir ve internet kullanıcıları yine de ilgili medyayı çevrimiçi olarak görüntüleyebilir. Hatta bazı insanlar diğer sanatçıların eserlerini çaldılar ve onları NFT olarak satmaya devam ettiler.

Hukuk firması Taylor Wessing’in ortağı Adam Rendle bir yazısında, “Beeple’ın 69 milyon dolarlık NFT sanat eseri 'Everydays – The First 5000 Days’i satın alan benzersiz jetona sahip. Ancak, dijital sanat eserinin kendisinde telif hakkı veya başka herhangi bir fikri mülkiyet haklarına sahip değiller. Temsil edilen varlığı dağıtamaz veya başka bir şekilde ticarileştiremezler” dedi.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *